Overslaan en naar de inhoud gaan

Sfeer grimmig bij demonstratie KOZP in Venlo

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 14:20

Tientallen actievoerders van Kick Out Zwarte Piet demonstreren zaterdagmiddag om 14:00 uur in Venlo. De politie is massaal aanwezig om ongeregeldheden te voorkomen. Ook honderden tegendemonstranten zijn aanwezig.

De politie houdt de actievoerders van elkaar gescheiden. Volgens een verslaggever ter plaatse is de sfeer grimmig. De politie heeft moeten ingrijpen bij een schermutseling. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

Aanhouding KOZP Venlo (21 nov 2020)
Foto: Keistadnieuws

Roetveegpiet
De actievoerders van KOZP protesteren tegen de Grijze Piet, het Venlose alternatief voor Zwarte Piet. Volgens KOZP is alleen de roetveegpiet acceptabel.

Tegenactie
Zaterdagochtend was er een protest voor Zwarte Piet. Die actie verliep rustig. Mogelijk komen er zaterdagmiddag ook leden van de rechts-extremistische organisatie Nederlandse Volks-Unie (NVU) naar Velo. De organisatie heeft haar leden opgeroepen van zich te laten horen.

Uit voorzorg is de rotonde voor het station afgesloten voor al het verkeer.

KOZP Venlo (21 nov 2020)
Foto: L1

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden tientallen posters met een afbeelding van Zwarte Piet opgehangen in Venlo.

Lees ook: Venlo volgehangen met posters Zwarte Piet

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen