Overslaan en naar de inhoud gaan

Sfeer grimmig bij demonstratie KOZP in Venlo

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 14:20

Tientallen actievoerders van Kick Out Zwarte Piet demonstreren zaterdagmiddag om 14:00 uur in Venlo. De politie is massaal aanwezig om ongeregeldheden te voorkomen. Ook honderden tegendemonstranten zijn aanwezig.

De politie houdt de actievoerders van elkaar gescheiden. Volgens een verslaggever ter plaatse is de sfeer grimmig. De politie heeft moeten ingrijpen bij een schermutseling. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

Aanhouding KOZP Venlo (21 nov 2020)
Foto: Keistadnieuws

Roetveegpiet
De actievoerders van KOZP protesteren tegen de Grijze Piet, het Venlose alternatief voor Zwarte Piet. Volgens KOZP is alleen de roetveegpiet acceptabel.

Tegenactie
Zaterdagochtend was er een protest voor Zwarte Piet. Die actie verliep rustig. Mogelijk komen er zaterdagmiddag ook leden van de rechts-extremistische organisatie Nederlandse Volks-Unie (NVU) naar Velo. De organisatie heeft haar leden opgeroepen van zich te laten horen.

Uit voorzorg is de rotonde voor het station afgesloten voor al het verkeer.

KOZP Venlo (21 nov 2020)
Foto: L1

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden tientallen posters met een afbeelding van Zwarte Piet opgehangen in Venlo.

Lees ook: Venlo volgehangen met posters Zwarte Piet

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen