Overslaan en naar de inhoud gaan

Sfeer grimmig bij demonstratie KOZP in Venlo

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 14:20

Tientallen actievoerders van Kick Out Zwarte Piet demonstreren zaterdagmiddag om 14:00 uur in Venlo. De politie is massaal aanwezig om ongeregeldheden te voorkomen. Ook honderden tegendemonstranten zijn aanwezig.

De politie houdt de actievoerders van elkaar gescheiden. Volgens een verslaggever ter plaatse is de sfeer grimmig. De politie heeft moeten ingrijpen bij een schermutseling. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

Aanhouding KOZP Venlo (21 nov 2020)
Foto: Keistadnieuws

Roetveegpiet
De actievoerders van KOZP protesteren tegen de Grijze Piet, het Venlose alternatief voor Zwarte Piet. Volgens KOZP is alleen de roetveegpiet acceptabel.

Tegenactie
Zaterdagochtend was er een protest voor Zwarte Piet. Die actie verliep rustig. Mogelijk komen er zaterdagmiddag ook leden van de rechts-extremistische organisatie Nederlandse Volks-Unie (NVU) naar Velo. De organisatie heeft haar leden opgeroepen van zich te laten horen.

Uit voorzorg is de rotonde voor het station afgesloten voor al het verkeer.

KOZP Venlo (21 nov 2020)
Foto: L1

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden tientallen posters met een afbeelding van Zwarte Piet opgehangen in Venlo.

Lees ook: Venlo volgehangen met posters Zwarte Piet

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen