Overslaan en naar de inhoud gaan

Sevagram verruimt eigenhandig bezoekregels

Geplaatst opzaterdag 20 juni 2020 - 17:45

Cliënten van zorgorganisatie Sevagram mogen voortaan op familiebezoek. De zorgorganisatie wijkt daarmee af van andere zorgorganisaties en van het landelijk beleid van het RIVM.

"Onze mensen lijden eronder", zegt bestuurder Trudie Severens zaterdag in L1-programma Limburg Centraal.

Video: L1

Wegkwijnen
Vanaf 22 juni mogen de cliënten van de negentien zorgcentra van Sevagram in Zuid-Limburg weer bezoek op de eigen kamer ontvangen, mogen ze weer naar buiten én mogen ze op familiebezoek. Bestuurder Trudie Severens vindt het niet verantwoord dat haar cliënten al bijna drie maanden binnen zitten. "Onze mensen kwijnen weg. Overal zie je versoepeling in de maatschappij. Ik zie elke dag weer hoe cliënten én familie daaronder lijden."

Onduidelijkheid
Door deze aangepaste regelingen wijken de bezoekregelingen bij Sevagram af van die bij andere zorgcentra. De vraag is of dat niet leidt niet tot onduidelijkheid. Severens vertelt dat zij heeft overwogen om andere zorginstanties erbij te betrekken. "Maar dan zou het weer weken duren, voor er dan overeenstemming was." Met deze beslissing wil ze andere zorgorganisaties over de streep halen.

Risico's
Sevragram volgt verder alle maatregelen om ervoor te zorgen dat het coronavirus buiten de deur blijft. Dat betekent dat bezoekers van de bijna 1400 cliënten zich nog steeds registreren en een medisch mondkapje moeten dragen. Vanaf 22 juni mogen familie en naasten met zijn tweeën een uur lang op kamerbezoek komen. Dat hoeven ook niet steeds dezelfde mensen te zijn.

Gezond verstand
Tot die tijd gaat het om twee dezelfde bezoekers de een half uur op bezoek komen in een speciale ontmoetingsruimte. "Je gaat uit van het gezonde verstand en de eigen verantwoordelijkheid van de bezoekers'. Op de vraag of Severens niet bang is voor extra besmettingen zegt ze: 'Soms moet je extra risico's nemen. Het hele leven is risico's nemen. Ik gun onze cliënten wat meer vrijheid en levensgeluk."

Statement
Trudie Severens wil een statement maken. "Ik hoop dat andere zorgorganisaties ons volgen en hun regels ook versoepelen". De druk op zorginstellingen om cliënten meer vrijheid te geven, zal de komende weken steeds meer toenemen, zegt Severens.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen