Overslaan en naar de inhoud gaan

Sevagram schiet noodlijdend Mosae te hulp

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 14:18

Mosae Zorggroep in Maastricht, die onder verscherpt toezicht van de Inspectie staat, wordt overgenomen door het Heerlense Sevagram.

De bestuurders en raden van toezicht hebben daarvoor woensdag een intentie-overeenkomst getekend. Daarin staat ook dat Sevagram nu al kijkt waar de Maastrichtse zorginstelling geholpen kan worden.

Ernstige waarschuwing
Mosae verkeert in zwaar weer. De instelling met verzorgingstehuizen in Maastricht kreeg vorige maand nog een ernstige waarschuwing van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, omdat de zorg onder de maat is. De instelling kampt met een ernstig personeelstekort en neemt sinds september ook geen nieuwe cliënten meer aan.

Lees ook: Ernstige waarschuwing: Mosae Zorggroep zag bui al hangen

Personeel
Door samen te werken met Sevagram hoopt Mosae de zorg snel te kunnen verbeteren. In de woorden van het persbericht noemen dat 'maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om samen de zorg in het werkgebied van Mosae te optimaliseren'. Ook komen er door de overname betere opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden voor het personeel van Mosae.

In januari moet duidelijk zijn of en hoe de twee zorginstellingen samen kunnen gaan. Op dit moment verzorgt Sevagram ouderen in de regio Heerlen, terwijl Mosae actief is in Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen