Overslaan en naar de inhoud gaan

Sevagram gaat personeel op nieuwe manier bijscholen

Geplaatst opmaandag 15 mei 2017 - 6:00

Zorginstelling Sevagram gaat vanaf maandag medewerkers op een nieuwe manier bijscholen.

Voorheen moesten de medewerkers vanuit hun eigen instelling naar het hoofdkantoor in Heerlen, maar nu worden de verpleegkundigen op hun eigen locatie bijgeschoold.

Besparing
Volgens Marion Schmitz van Sevagram moest er worden nagedacht over efficiëntere oplossing. Afgelopen vrijdag, op de Dag van de Verpleging, werd het mobiele skillslab gepresenteerd dat een enorme besparing moet gaan opleveren. Schmitz: "Op het moment dat onze zorgmedewerkers vanuit hun locatie naar het hoofdkantoor gingen, was er direct sprake van minder handen aan het bed en reiskosten."

Vernieuwend
Het concept is nog onbekend in de zorg. "Sevagram kan met trots melden dat het de eerste is die een dergelijk innovatief concept op de markt heeft gebracht" zegt Schmitz. Er wordt in het zogeheten mobiele skillslab getraind op twee bedden met oefenpoppen. De medewerkers leren hier spuiten in kunstarmen en kunstbenen, maar ze leren ook meer risicovolle behandelingen uit te voeren. In het aanwezige verouderingspak kunnen de medewerkers voelen hoe het is om 80 jaar of ouder te zijn.

Kosten
Het initiatief kon gerealiseerd worden dankzij gelden voor bijscholing van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De bus kostte met inrichting zo'n 40.000 euro. Toch is Schmitz ervan overtuigd dat dit een goedkopere oplossing is dan het inrichten van een oefenruimte op elke locatie of iedere medewerker voor bijscholing naar het hoofdkantoor te laten komen. "In feite is dat vele malen duurder dan dat dit nu op locatie kan plaatsvinden", aldus Schmitz.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bejaarde handen handen schudden
Sevagram schiet noodlijdend Mosae te hulp
Zorgcentrum moet improviseren zonder water
iStock-1220527867
GGD-arts: 'Veel verder versoepelen kunnen we niet'
Coronatest bejaarde zorginstelling
'Strenge coronatests in zorg geen haalbare kaart'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen