Overslaan en naar de inhoud gaan

Sevagram gaat personeel op nieuwe manier bijscholen

Geplaatst opmaandag 15 mei 2017 - 6:00

Zorginstelling Sevagram gaat vanaf maandag medewerkers op een nieuwe manier bijscholen.

Voorheen moesten de medewerkers vanuit hun eigen instelling naar het hoofdkantoor in Heerlen, maar nu worden de verpleegkundigen op hun eigen locatie bijgeschoold.

Besparing
Volgens Marion Schmitz van Sevagram moest er worden nagedacht over efficiëntere oplossing. Afgelopen vrijdag, op de Dag van de Verpleging, werd het mobiele skillslab gepresenteerd dat een enorme besparing moet gaan opleveren. Schmitz: "Op het moment dat onze zorgmedewerkers vanuit hun locatie naar het hoofdkantoor gingen, was er direct sprake van minder handen aan het bed en reiskosten."

Vernieuwend
Het concept is nog onbekend in de zorg. "Sevagram kan met trots melden dat het de eerste is die een dergelijk innovatief concept op de markt heeft gebracht" zegt Schmitz. Er wordt in het zogeheten mobiele skillslab getraind op twee bedden met oefenpoppen. De medewerkers leren hier spuiten in kunstarmen en kunstbenen, maar ze leren ook meer risicovolle behandelingen uit te voeren. In het aanwezige verouderingspak kunnen de medewerkers voelen hoe het is om 80 jaar of ouder te zijn.

Kosten
Het initiatief kon gerealiseerd worden dankzij gelden voor bijscholing van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De bus kostte met inrichting zo'n 40.000 euro. Toch is Schmitz ervan overtuigd dat dit een goedkopere oplossing is dan het inrichten van een oefenruimte op elke locatie of iedere medewerker voor bijscholing naar het hoofdkantoor te laten komen. "In feite is dat vele malen duurder dan dat dit nu op locatie kan plaatsvinden", aldus Schmitz.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bejaarde handen handen schudden
Sevagram schiet noodlijdend Mosae te hulp
Zorgcentrum moet improviseren zonder water
iStock-1220527867
GGD-arts: 'Veel verder versoepelen kunnen we niet'
Coronatest bejaarde zorginstelling
'Strenge coronatests in zorg geen haalbare kaart'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen