Coronatest bejaarde zorginstelling

'Strenge coronatests in zorg geen haalbare kaart'

Het plan om in verpleeghuizen iedereen verplicht op corona te testen zodra één bewoner of medewerker besmet blijkt, is in de praktijk onwerkbaar.

iStock-1220527867
GGD-arts: 'Veel verder versoepelen kunnen we niet'

GGD-infectiearts en hoogleraar infectieziektenbestrijding Christian Hoebe zegt dat we een heel eind zijn met het verruimen van de coronamaatregelen. "Wat dat betreft is de rek er uit."

BEZOEK OUDEREN
Bewoners zorgcentra naar buiten tegen het advies van RIVM in

Bewoners van zorginstelling Sevagram kunnen vanaf dinsdag hun familie buiten de zorgcentra bezoeken. Hiermee is de zorginstantie een van de eerste instelling in Limburg die dit toestaat.

Zorg verzorging bejaarde ouderen dementie
Sevagram verruimt eigenhandig bezoekregels

Cliënten van zorgorganisatie Sevagram mogen voortaan op familiebezoek. De zorgorganisatie wijkt daarmee af van andere zorgorganisaties en van het landelijk beleid van het RIVM.

Zorg zorgverlening ouderenzorg
Mosae na groen licht inspectie: 'Gaan gefaseerd te werk'

Nu de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd de cliëntenstop voor Mosae Zorggroep heeft opgeheven, gaat de zorgverlener gefaseerd weer cliënten opnemen.

ouderenzorg bejaarden verzorgingshuis dementie stock
Inspectie ziet verbetering bij Mosae Zorggroep

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ziet verbetering bij de Mosae Zorggroep en heft de cliëntenstop bij de zorgverlener op.

IMG_6185
Aftrap carnaval verstandelijk gehandicapten 'groot succes'

Tweehonderdvijftig verstandelijk gehandicapten vierden zaterdag een groot carnavalsfeest in Heerlen. De nieuwe organisatie Vasteloaves Vrunj organiseerde het evenement voor het eerst: Carnaval zoals het ooit bedoeld is, als feest waarin iedereen gelijk is.

Bejaarde handen handen schudden
Sevagram schiet noodlijdend Mosae te hulp

Mosae Zorggroep in Maastricht, die onder verscherpt toezicht van de Inspectie staat, wordt overgenomen door het Heerlense Sevagram.

Gerenoveerde Plataan nu revalidatiecentrum voor ouderen

Na een grondige renovatie is revalidatiecentrum Plataan in donderdag officieel heropend als hersteloord voor ouderen.

Sevagram gaat personeel op nieuwe manier bijscholen

Zorginstelling Sevagram gaat vanaf maandag medewerkers op een nieuwe manier bijscholen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten