Overslaan en naar de inhoud gaan

Seun of God tegen broertje: 'Jullie trapten alles lang'

Geplaatst opzondag 17 februari 2019 - 13:42

Voor de zevende keer in hun carrière stonden broers Ralf (29) en Mats (26) Seuntjens tegenover elkaar op een voetbalveld. Tot zaterdag was de onderlinge score in balans, maar door de nederlaag van VVV-Venlo bij AZ (3-0) staat Ralf op achterstand.

De broers blijken in gesprek met het YouTube-kanaal van AZ keurig op de hoogte van deze statistieken. Geconfronteerd met zijn 'achterstand', zegt Ralf: "Dat mag ook wel, als je bij AZ speelt."

Twee overwinningen
Ralf speelde alle zeven onderlinge wedstrijden bij VVV-Venlo. Twee keer stapte hij als winnaar van het veld en beide keren was dat in het seizoen 2015-2016, toen de Venlonaren nog in de toenmalige Jupiler League speelden en broertje Mats bij NAC Breda actief was. Junior stapte later over naar AZ en won met die club, zaterdag meegerekend, drie keer van zijn oudere broer en speelde twee keer gelijk.

Eigen doelpunt
De broers droegen in die duels ook wat bij aan de score. Ralf scoorde eenmaal keer in het goede doel én maakte een keer een eigen doelpunt. Mats scoorde zaterdag voor de tweede keer in een onderling duel. Hij tekende voor de 3-0. Daarnaast waren beide broers goede voor beslissende passes. Ralf gaf twee assists, terwijl Mats drie keer een doelpunt heeft voorbereid.

Seun of God
Ralf, door supporters liefkozend the Seun of God genoemd, speelde tot dusver 134 wedstrijden voor VVV-Venlo. Hij scoorde 48 keer en gaf 32 assists. Dat zijn broertje bij het hoger aangeschreven AZ speelt en toch maar één keer vaker een onderling duel won, vindt Ralf bijzonder. "De eerste helft was ook niet best bij AZ, de tweede helft was wel beter", zegt hij over de wedstrijd van zaterdag. "Je krijgt gewoon twee goals aangeboden. En dan maar veertig procent balbezit... jullie trapten alles lang."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen