Overslaan en naar de inhoud gaan

Seun of God tegen broertje: 'Jullie trapten alles lang'

Geplaatst opzondag 17 februari 2019 - 13:42

Voor de zevende keer in hun carrière stonden broers Ralf (29) en Mats (26) Seuntjens tegenover elkaar op een voetbalveld. Tot zaterdag was de onderlinge score in balans, maar door de nederlaag van VVV-Venlo bij AZ (3-0) staat Ralf op achterstand.

De broers blijken in gesprek met het YouTube-kanaal van AZ keurig op de hoogte van deze statistieken. Geconfronteerd met zijn 'achterstand', zegt Ralf: "Dat mag ook wel, als je bij AZ speelt."

Twee overwinningen
Ralf speelde alle zeven onderlinge wedstrijden bij VVV-Venlo. Twee keer stapte hij als winnaar van het veld en beide keren was dat in het seizoen 2015-2016, toen de Venlonaren nog in de toenmalige Jupiler League speelden en broertje Mats bij NAC Breda actief was. Junior stapte later over naar AZ en won met die club, zaterdag meegerekend, drie keer van zijn oudere broer en speelde twee keer gelijk.

Eigen doelpunt
De broers droegen in die duels ook wat bij aan de score. Ralf scoorde eenmaal keer in het goede doel én maakte een keer een eigen doelpunt. Mats scoorde zaterdag voor de tweede keer in een onderling duel. Hij tekende voor de 3-0. Daarnaast waren beide broers goede voor beslissende passes. Ralf gaf twee assists, terwijl Mats drie keer een doelpunt heeft voorbereid.

Seun of God
Ralf, door supporters liefkozend the Seun of God genoemd, speelde tot dusver 134 wedstrijden voor VVV-Venlo. Hij scoorde 48 keer en gaf 32 assists. Dat zijn broertje bij het hoger aangeschreven AZ speelt en toch maar één keer vaker een onderling duel won, vindt Ralf bijzonder. "De eerste helft was ook niet best bij AZ, de tweede helft was wel beter", zegt hij over de wedstrijd van zaterdag. "Je krijgt gewoon twee goals aangeboden. En dan maar veertig procent balbezit... jullie trapten alles lang."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts