Overslaan en naar de inhoud gaan

Seun of God tegen broertje: 'Jullie trapten alles lang'

Geplaatst opzondag 17 februari 2019 - 13:42

Voor de zevende keer in hun carrière stonden broers Ralf (29) en Mats (26) Seuntjens tegenover elkaar op een voetbalveld. Tot zaterdag was de onderlinge score in balans, maar door de nederlaag van VVV-Venlo bij AZ (3-0) staat Ralf op achterstand.

De broers blijken in gesprek met het YouTube-kanaal van AZ keurig op de hoogte van deze statistieken. Geconfronteerd met zijn 'achterstand', zegt Ralf: "Dat mag ook wel, als je bij AZ speelt."

Twee overwinningen
Ralf speelde alle zeven onderlinge wedstrijden bij VVV-Venlo. Twee keer stapte hij als winnaar van het veld en beide keren was dat in het seizoen 2015-2016, toen de Venlonaren nog in de toenmalige Jupiler League speelden en broertje Mats bij NAC Breda actief was. Junior stapte later over naar AZ en won met die club, zaterdag meegerekend, drie keer van zijn oudere broer en speelde twee keer gelijk.

Eigen doelpunt
De broers droegen in die duels ook wat bij aan de score. Ralf scoorde eenmaal keer in het goede doel én maakte een keer een eigen doelpunt. Mats scoorde zaterdag voor de tweede keer in een onderling duel. Hij tekende voor de 3-0. Daarnaast waren beide broers goede voor beslissende passes. Ralf gaf twee assists, terwijl Mats drie keer een doelpunt heeft voorbereid.

Seun of God
Ralf, door supporters liefkozend the Seun of God genoemd, speelde tot dusver 134 wedstrijden voor VVV-Venlo. Hij scoorde 48 keer en gaf 32 assists. Dat zijn broertje bij het hoger aangeschreven AZ speelt en toch maar één keer vaker een onderling duel won, vindt Ralf bijzonder. "De eerste helft was ook niet best bij AZ, de tweede helft was wel beter", zegt hij over de wedstrijd van zaterdag. "Je krijgt gewoon twee goals aangeboden. En dan maar veertig procent balbezit... jullie trapten alles lang."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen