Overslaan en naar de inhoud gaan

Serviër veinst mogelijk corona om rechtszaak te ontlopen

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 10:19

Bojan V. (37) is donderdag niet in de rechtbank verschenen voor het liquidatieproces dat tegen hem loopt. De Serviër claimt positief te zijn getest op corona; justitie zet daar stevige vraagtekens bij.

Donderdag zouden Bojan en medeverdachte Hristo H. (45) hun strafeis horen. Het duo zou in maart 2019 een moord hebben beraamd in Helden.

Lees ook: Mysterie in Helden: liquidatiepoging of diamantroof?

Corona-afmeling
De Bulgaarse verdachte Hristo verscheen donderdag in de Roermondse rechtbank. Zijn kompaan Bojan was niet komen opdagen. Woensdag ontvingen betrokken partijen een mail van advocaat Sixten Bordewijk, waarin stond dat zijn cliënt positief is getest op corona. Dat was voor de rechter reden om zijn zaak uit te stellen.

Test van Theodora
De aanklaagster heeft zich verdiept in de testuitslag die advocaat Bordewijk had meegestuurd. Daarin stond inderdaad dat Bojan positief is getest op het virus. "Maar er staat ook een QR-code op dat document. Als ik die scan, kom ik uit bij een positieve test van ene Theodora", zei de aanklaagster donderdag.

Deze Theodora draagt dezelfde achternaam als Bojan. Haar registratienummer komt overeen met het nummer dat op het document van Bojan staat. Er is dus mogelijk gefoeteld met de uitslag. "Dat wil ik verder uitzoeken. Ik wil geen voorbarige conclusies trekken", zei de aanklaagster.

Lees ook: 'Politie wist liquidatie in Helden te voorkomen'

'Wij waren klaar'
Advocaat Bordewijk reageerde verbaasd op de ontwikkelingen. "Dit is nieuw voor mij. Ik weet niet beter dan dat het om cliënt gaat in deze coronatest. Het liefst had ik vandaag de zaak gewoon afgemaakt. Wij waren er klaar voor", liet de afwezige raadsman L1 weten. Na enig uitzoekwerk kwam hij met een update: "De betreffende instelling heeft kennelijk per abuis gegevens verwisseld."

Volgens Bordewijk heeft Bojan inmiddels het rapport met alle juiste gegevens. "Hij heeft ook geen reden iets te verzinnen om de zaak maar te laten aanhouden. Integendeel." De zaak tegen Bojan wordt vermoedelijk binnen een half jaar alsnog behandeld.

Speciaal in quarantaine
De aanklaagster verzocht donderdag nog om de zaken van Bojan en Hristo samen te behandelen, en dus ook de zaak tegen Hristo donderdag uit te stellen. "Ze worden verdacht van een zwaar feit dat in vereniging is gepleegd. Het is dan ook zeer onwenselijk dat de visie van justitie al op straat komt te liggen, terwijl er nog een verdachte moet voorkomen", legde ze uit.

Toch besloot de rechter de zaak tegen Hristo voort te zetten. "Deze zaak is al twee keer uitgesteld. Daarbij is meneer vanuit Bulgarije naar Roermond gekomen, ondanks alle maatregelen, en heeft hij speciaal hiervoor in quarantaine gezeten." De Bulgaarse veertiger hoort donderdag dus zijn strafeis.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen