Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Servatius schikt met Leks Verzijlbergh

Geplaatst opdinsdag 19 april 2016 - 6:00

Woningcorporatie Servatius en oud-directeur Leks Verzijlbergh hebben een schikking getroffen.

Daardoor komt het niet tot een onafhankelijk eindoordeel over het floppen van de Calatrava-campus. Dat schrijven de Limburgse kranten dinsdag.

Handtekeningen
Alle juridische procedures worden namelijk stopgezet, zegt
Verzijlbergh. De ex-directeur heeft, naar eigen zeggen, geen enkele aansprakelijkheid erkend voor het sneven van het project dat voor Servatius een strop van 67 miljoen euro betekende. "Over de tekst zijn we het eens, alleen de handtekeningen moeten nog worden gezet. Dat is een kwestie van enkele dagen", zegt de ontslagen corporatiedirecteur.

Aansprakelijkheid
​Servatius stelde Verzijlbergh en toezichthouders aansprakelijk voor het echec. De rechter achtte, bij tussenvonnis in 2013, Verzijlbergh aansprakelijk voor tenminste 10 miljoen euro wegens onbehoorlijk bestuur omdat hij de bouw van de campus startte zonder te voldoen aan de voorwaarden van de minister en de Raad van Toezicht. De toezichthouders gingen vrijuit. De basis voor de bestuurdersaansprakelijkstelling door Servatius vormde het onderzoeksrapport van Instituut Financieel Onderzoek (IFO) in opdracht van Servatius. Onderzoeker Jaap ten Wolde concludeerde dat bestuur en toezicht jarenlang onder de maat waren. Vorige week bekrachtigde het College van Beroep echter het vonnis van de tuchtrechter dat onderzoeker Ten Wolde ‘ernstig tekort is geschoten’.

Servatius was maandagavond niet bereikbaar voor een reactie op de schikking en het vonnis over de ondeugdelijke rapportage.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zware kritiek op Verzijlbergh in corporatie-rapport
Leks Verzijlbergh is zich van geen kwaad bewust
Rechter: Kritisch rapport Verzijlbergh 'onder de maat'
ANP
Roland van Vliet: 'Verzijlbergh komt er goed vanaf'
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen