Overslaan en naar de inhoud gaan

Servais leidt MVV O21 in nieuwe competitie

Geplaatst opdonderdag 16 april 2020 - 14:54

Robbie Servais zal komend seizoen als coach van MVV onder 21 jaar fungeren. Die functie combineert de Maastrichtenaar met zijn rol als assistent bij het eerste team.

MVV is een van de ruim 30 clubs die zich ingeschreven heeft voor de nieuwe competitie.

Ontwikkeling
De voetbalclubs in het betaald voetbal schaarden zich eind vorig jaar achter de plannen van de KNVB om een nieuwe landelijke competitie te beginnen voor profclubs en topamateurs. Het doel is om de ontwikkeling te stimuleren van jonge spelers die te weinig aan spelen toekomen.

Hoger niveau
Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht komen met hun beloftenelftal uit in de eerste divisie. Andere clubs zoals bijvoorbeeld Feyenoord krijgen vanaf volgend seizoen nu ook de mogelijkheid om talenten op een hoger niveau te laten uitkomen. De Rotterdamse club wil dat doen met een versterkt Onder 21-team en met Dirk Kuijt als coach.

Promoveren
De kampioen van de nieuwe Onder 21-competitie heeft de mogelijkheid om te promoveren naar de Tweede Divisie en daarna door te stoten naar de Eerste Divisie, waar andere (top)clubs al enkele jaren hun talenten laten rijpen.

Opleiding
VVV-Venlo heeft vanaf de nieuwe voetbaljaargang geen beloftenelftal meer, maar de Venlose opleiding gaat bestaan uit zeven teams waarvan het hoogste team gevormd wordt door O21.

Competitie
Jong Fortuna Sittard kwam In het seizoen 2019-2020 uit in de beloften reservecompetitie poule B. Daarin speelde de ploeg uit Sittard tegen andere jong teams van zowel Eredivisie als Keuken Kampioen Divisie clubs. Ook Roda JC Kerkrade, dat in poule A (net als VVV-Venlo) met een beloftenteam uitkwam, heeft zich ingeschreven voor de nieuwe competitie. De teams zullen hun wedstrijden op zaterdag gaan afwerken.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen