Overslaan en naar de inhoud gaan

Servaasbasiliek nieuwe attractie van Magisch Maastricht

Geplaatst opwoensdag 2 oktober 2019 - 7:12

Magisch Maastricht heeft dit jaar een nieuwe attractie. De Sint Servaasbasiliek wordt een onderdeel van het kerstevenement op het Vrijthof.

Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Onvrede
Voor deken John Dautzenberg komt deze samenwerking deels voort uit enige onvrede. "Toen ik over het plein liep, dacht ik: waar is het kerstverhaal, waar is de verbinding met de kerk? Die gaan we nu realiseren", zegt hij. Normaal is de basiliek enkel via het Keizer Karelplein te bezoeken, maar tijdens Magisch Maastricht wordt de ingang bij het Vrijthof opengesteld.

Programma
Met fluistertochten voor kinderen, muziek en kerstverhalen in het dialect komt er een directe verbintenis tussen het vertier op het winterevenement en de bezinning in de basiliek. Verder kunnen bezoekers ook een kaarsje opsteken. "Daarmee voegen we traditie toe aan ons evenement. We zijn er trots op dat we met deze samenwerking onze bezoekers we´e´r iets extra’s kunnen bieden", zegt Ralph Bastiaens van Stichting Winterevents Maastricht.

Magisch Maastricht vindt dit jaar van 29 november tot en met 31 december plaats. Het event lokt jaarlijks zo'n 650.000 bezoekers naar de provinciehoofdstad.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen