Overslaan en naar de inhoud gaan

Serieuze dreigbrief in verdacht pakketje Heerlen

Geplaatst opdinsdag 27 december 2016 - 17:21

In het verdacht pakketje dat vorige week woensdag in het stadhuis van Heerlen was afgegeven, zat een brief met een serieuze dreiging.

Dat meldt de politie dinsdag.

Raadsvergadering
Woensdagavond vond er een raadsvergadering plaats in het stadhuis. Later op de avond werd het stadhuis ontruimd omdat er een verdacht pakket was gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) besloot uiteindelijk dat het toch beter was om het stadhuis te ontruimen.

Lees ook: Stadhuis Heerlen ontruimd vanwege verdacht pakketje

Verdachte
De politie laat verder weten dat er daags na de ontruiming iemand is aangehouden. De verdachte heeft enkele dagen vastgezeten en is sinds dinsdag weer op vrije voeten. Het onderzoek van de politie wordt voortgezet. De politie heeft de verdachte nog steeds op de korrel.

Inhoud
Lange tijd was er geen duidelijkheid over de inhoud van het pakketje. Zowel de politie als burgemeester Ralf Krewinkel hielden de kaken op elkaar. De politie wilde alleen kwijt dat het onderzoek naar het pakket "zeer serieus is opgepakt."

Lees ook: Politie wil inhoud verdacht pakketje niet bekendmaken

Dreigbrief
Nu blijkt dus dat er een brief met een serieuze bedreiging bij het pakketje zat. De politie heeft het vermoeden dat er meer personen kennis hebben van deze brief, en doet een dringende oproep aan deze personen om zich te melden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stadhuis Heerlen ontruimd vanwege verdacht pakketje
Politiebureau Heerlen ontruimd 14-4-2015
Politiebureau in Heerlen ontruimd na afleveren granaat
Ontruiming politiebureau Heerlen 14-4-2015
Politiebureau in Heerlen vrijgegeven, granaat meegenomen
Politie wil inhoud verdacht pakketje niet bekendmaken
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen