Overslaan en naar de inhoud gaan

'Serieus kijken naar rol van Schimmert bij fusie'

Geplaatst opvrijdag 14 oktober 2016 - 15:43

De SP in het Limburgs Parlement vindt dat de mogelijkheid serieus moet worden bekeken of Schimmert niet meegaat in de voorgenomen fusie van Nuth, Schinnen en Onderbanken.

Die fusie heeft tot veel protest geleid in de kern van de gemeente Nuth. Veel inwoners van Schimmert voelen zich meer verbonden met Beek of Valkenburg.

Herindeling
In een
Statencommissie zei Statenlid Edwin Bus van coalitiepartij SP dat daarom niet bij voorbaat moet worden gezegd 'dat we daar niet aan beginnen'. Want in het coalitie-akkoord staat dat herindeling van onderop moet komen, aldus Bus.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans stelde dat er wel degelijk sprake is van een herindeling van onderop omdat de gemeenteraad van Nuth zich heeft uitgesproken voor een fusie met Schinnen en Onderbanken, inclusief Schimmert.

Vertaling
"
Het is niet aan het provinciebestuur om dan te zeggen we gaan even over die gemeenteraad heen", verklaarde Koopmans. "Dat zou zeker geen vertaling zijn van wat van onderop betekent."

GroenLinks-Statenlid Andy Rossel concludeerde daaruit dat Schimmert alleen nog 'op de barricades bij de gemeente Nuth' een afsplitsing naar een andere gemeente kan proberen te bewerkstelligen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie trekt geen nieuwe grenzen voor fusie ONS
Tweede Kamer stemt in met fusie Beekdaelen
Ontslag Bedrijf Office Werk
Al duizend handtekeningen voor afsplitsing Schimmert
Ruim 1200 stemmen tegen fusie ONS
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen