Overslaan en naar de inhoud gaan

'Serieus kijken naar rol van Schimmert bij fusie'

Geplaatst opvrijdag 14 oktober 2016 - 15:43

De SP in het Limburgs Parlement vindt dat de mogelijkheid serieus moet worden bekeken of Schimmert niet meegaat in de voorgenomen fusie van Nuth, Schinnen en Onderbanken.

Die fusie heeft tot veel protest geleid in de kern van de gemeente Nuth. Veel inwoners van Schimmert voelen zich meer verbonden met Beek of Valkenburg.

Herindeling
In een
Statencommissie zei Statenlid Edwin Bus van coalitiepartij SP dat daarom niet bij voorbaat moet worden gezegd 'dat we daar niet aan beginnen'. Want in het coalitie-akkoord staat dat herindeling van onderop moet komen, aldus Bus.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans stelde dat er wel degelijk sprake is van een herindeling van onderop omdat de gemeenteraad van Nuth zich heeft uitgesproken voor een fusie met Schinnen en Onderbanken, inclusief Schimmert.

Vertaling
"
Het is niet aan het provinciebestuur om dan te zeggen we gaan even over die gemeenteraad heen", verklaarde Koopmans. "Dat zou zeker geen vertaling zijn van wat van onderop betekent."

GroenLinks-Statenlid Andy Rossel concludeerde daaruit dat Schimmert alleen nog 'op de barricades bij de gemeente Nuth' een afsplitsing naar een andere gemeente kan proberen te bewerkstelligen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie trekt geen nieuwe grenzen voor fusie ONS
Tweede Kamer stemt in met fusie Beekdaelen
Ontslag Bedrijf Office Werk
Al duizend handtekeningen voor afsplitsing Schimmert
Ruim 1200 stemmen tegen fusie ONS
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen