Overslaan en naar de inhoud gaan

'Serieus kijken naar rol van Schimmert bij fusie'

Geplaatst opvrijdag 14 oktober 2016 - 15:43

De SP in het Limburgs Parlement vindt dat de mogelijkheid serieus moet worden bekeken of Schimmert niet meegaat in de voorgenomen fusie van Nuth, Schinnen en Onderbanken.

Die fusie heeft tot veel protest geleid in de kern van de gemeente Nuth. Veel inwoners van Schimmert voelen zich meer verbonden met Beek of Valkenburg.

Herindeling
In een
Statencommissie zei Statenlid Edwin Bus van coalitiepartij SP dat daarom niet bij voorbaat moet worden gezegd 'dat we daar niet aan beginnen'. Want in het coalitie-akkoord staat dat herindeling van onderop moet komen, aldus Bus.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans stelde dat er wel degelijk sprake is van een herindeling van onderop omdat de gemeenteraad van Nuth zich heeft uitgesproken voor een fusie met Schinnen en Onderbanken, inclusief Schimmert.

Vertaling
"
Het is niet aan het provinciebestuur om dan te zeggen we gaan even over die gemeenteraad heen", verklaarde Koopmans. "Dat zou zeker geen vertaling zijn van wat van onderop betekent."

GroenLinks-Statenlid Andy Rossel concludeerde daaruit dat Schimmert alleen nog 'op de barricades bij de gemeente Nuth' een afsplitsing naar een andere gemeente kan proberen te bewerkstelligen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie trekt geen nieuwe grenzen voor fusie ONS
Tweede Kamer stemt in met fusie Beekdaelen
Ontslag Bedrijf Office Werk
Al duizend handtekeningen voor afsplitsing Schimmert
Valkenburg: Schimmert en Hulsberg zijn welkom
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV