Overslaan en naar de inhoud gaan

Sensationeel: Van der Poel wint Amstel Gold Race

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 17:06

De Amstel Gold Race is op spectaculaire wijze een prooi geworden voor Mathieu van der Poel. De Nederlander wist in extremis alle concurrenten af te troeven en bleef Simon Clarke en Jakob Fuglsang voor.

De wedstrijd in de Zuid-Limburgse heuvels, die eigenlijk al gelopen leek, stond bol van het spektakel, met een waanzinnige ontknoping tot gevolg. Van der Poel is de eerste Nederlander in 18 jaar die de Amstel wint en volgt daarmee onder meer vader Adrie van der Poel op.

Vroege vluchters
Na dertig km koers ontsnapte een groepje van zeven renners, dat in het vervolg van de wedstrijd uitgebreid werd tot elf vluchters. De groep bouwde een voorsprong op van maximaal acht minuten. Zo’n honderd kilometer voor het einde was van de voorsprong nog een vijftal minuten over, maar het verschil brokkelde steeds verder af. Ook het groepje vluchters werd uitgedund en met nog zo’n 45 km te rijden kwam er een einde aan de ontsnapping.

Ingerekend
Van der Poel kneep er daarna tussenuit. Hij kreeg gezelschap van Gorka Izagirre, maar het tweetal werd na enkele kilometers ingerekend. Alaphilippe ging daarna aan de haal en kreeg compagnie van Jakob Fuglsang. Het tweetal werkte goed samen en bouwde een voorsprong op van een twintigtal seconden op Trentin, Woods en Kwiatkowski en bijna op een minuut op een groep van 35 met de favorieten.

Alaphilippe en Fuglsang
Woods kon zijn twee maten niet volgen en moet afhaken. Trentin en Kwiatkowski kwamen dichterbij het leidende tweetal, maar verloren op de Cauberg weer wat tijd op Alaphilippe en Fuglsang, die een voorsprong van een vijftien seconden verdedigden. Het tweetal liep daarna verder weg van de achtervolgers en leek uit te mogen gaan maken wie de wedstrijd zou gaan winnen. Niets bleek echter minder waar.

Ongelooflijke jump
In de slotkilometers probeerde Fuglsang de Fransman met enkele demarrages te verrassen, maar Alaphilippe sloeg de aanvallen van de Deen af. Het treuzelende tweetal, dat in een sprint à deux de race dacht te beslissen, werd daarop tot ieders verbazing achterhaald. Kwiatkowski kwam langszij, net als nóg een groepje achtervolgers, waarna Van der Poel als een duvel uit een doosje tevoorschijn kwam: met een ongelooflijke jump wist de Nederlander alles en iedereen af te troeven en de sprint te winnen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen