Overslaan en naar de inhoud gaan

Sensationeel: Van der Poel wint Amstel Gold Race

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 17:06

De Amstel Gold Race is op spectaculaire wijze een prooi geworden voor Mathieu van der Poel. De Nederlander wist in extremis alle concurrenten af te troeven en bleef Simon Clarke en Jakob Fuglsang voor.

De wedstrijd in de Zuid-Limburgse heuvels, die eigenlijk al gelopen leek, stond bol van het spektakel, met een waanzinnige ontknoping tot gevolg. Van der Poel is de eerste Nederlander in 18 jaar die de Amstel wint en volgt daarmee onder meer vader Adrie van der Poel op.

Vroege vluchters
Na dertig km koers ontsnapte een groepje van zeven renners, dat in het vervolg van de wedstrijd uitgebreid werd tot elf vluchters. De groep bouwde een voorsprong op van maximaal acht minuten. Zo’n honderd kilometer voor het einde was van de voorsprong nog een vijftal minuten over, maar het verschil brokkelde steeds verder af. Ook het groepje vluchters werd uitgedund en met nog zo’n 45 km te rijden kwam er een einde aan de ontsnapping.

Ingerekend
Van der Poel kneep er daarna tussenuit. Hij kreeg gezelschap van Gorka Izagirre, maar het tweetal werd na enkele kilometers ingerekend. Alaphilippe ging daarna aan de haal en kreeg compagnie van Jakob Fuglsang. Het tweetal werkte goed samen en bouwde een voorsprong op van een twintigtal seconden op Trentin, Woods en Kwiatkowski en bijna op een minuut op een groep van 35 met de favorieten.

Alaphilippe en Fuglsang
Woods kon zijn twee maten niet volgen en moet afhaken. Trentin en Kwiatkowski kwamen dichterbij het leidende tweetal, maar verloren op de Cauberg weer wat tijd op Alaphilippe en Fuglsang, die een voorsprong van een vijftien seconden verdedigden. Het tweetal liep daarna verder weg van de achtervolgers en leek uit te mogen gaan maken wie de wedstrijd zou gaan winnen. Niets bleek echter minder waar.

Ongelooflijke jump
In de slotkilometers probeerde Fuglsang de Fransman met enkele demarrages te verrassen, maar Alaphilippe sloeg de aanvallen van de Deen af. Het treuzelende tweetal, dat in een sprint à deux de race dacht te beslissen, werd daarop tot ieders verbazing achterhaald. Kwiatkowski kwam langszij, net als nóg een groepje achtervolgers, waarna Van der Poel als een duvel uit een doosje tevoorschijn kwam: met een ongelooflijke jump wist de Nederlander alles en iedereen af te troeven en de sprint te winnen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen