Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sensationeel: Van der Poel wint Amstel Gold Race

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 17:06

De Amstel Gold Race is op spectaculaire wijze een prooi geworden voor Mathieu van der Poel. De Nederlander wist in extremis alle concurrenten af te troeven en bleef Simon Clarke en Jakob Fuglsang voor.

De wedstrijd in de Zuid-Limburgse heuvels, die eigenlijk al gelopen leek, stond bol van het spektakel, met een waanzinnige ontknoping tot gevolg. Van der Poel is de eerste Nederlander in 18 jaar die de Amstel wint en volgt daarmee onder meer vader Adrie van der Poel op.

Vroege vluchters
Na dertig km koers ontsnapte een groepje van zeven renners, dat in het vervolg van de wedstrijd uitgebreid werd tot elf vluchters. De groep bouwde een voorsprong op van maximaal acht minuten. Zo’n honderd kilometer voor het einde was van de voorsprong nog een vijftal minuten over, maar het verschil brokkelde steeds verder af. Ook het groepje vluchters werd uitgedund en met nog zo’n 45 km te rijden kwam er een einde aan de ontsnapping.

Ingerekend
Van der Poel kneep er daarna tussenuit. Hij kreeg gezelschap van Gorka Izagirre, maar het tweetal werd na enkele kilometers ingerekend. Alaphilippe ging daarna aan de haal en kreeg compagnie van Jakob Fuglsang. Het tweetal werkte goed samen en bouwde een voorsprong op van een twintigtal seconden op Trentin, Woods en Kwiatkowski en bijna op een minuut op een groep van 35 met de favorieten.

Alaphilippe en Fuglsang
Woods kon zijn twee maten niet volgen en moet afhaken. Trentin en Kwiatkowski kwamen dichterbij het leidende tweetal, maar verloren op de Cauberg weer wat tijd op Alaphilippe en Fuglsang, die een voorsprong van een vijftien seconden verdedigden. Het tweetal liep daarna verder weg van de achtervolgers en leek uit te mogen gaan maken wie de wedstrijd zou gaan winnen. Niets bleek echter minder waar.

Ongelooflijke jump
In de slotkilometers probeerde Fuglsang de Fransman met enkele demarrages te verrassen, maar Alaphilippe sloeg de aanvallen van de Deen af. Het treuzelende tweetal, dat in een sprint à deux de race dacht te beslissen, werd daarop tot ieders verbazing achterhaald. Kwiatkowski kwam langszij, net als nóg een groepje achtervolgers, waarna Van der Poel als een duvel uit een doosje tevoorschijn kwam: met een ongelooflijke jump wist de Nederlander alles en iedereen af te troeven en de sprint te winnen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen