Overslaan en naar de inhoud gaan

Sensatie op Silverstone: Verstappen klopt de Mercedessen

Geplaatst opzondag 9 augustus 2020 - 16:33

Mede met dank aan een superieure bandenstrategie heeft Max Verstappen zondagmiddag de 70th Anniversary Grand Prix weten te winnen op het circuit van Silverstone.

De Limburger wist tot veler verrassing de Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas af te troeven.

Goede opening
Verstappen, die zich als vierde gekwalificeerd had, startte uitstekend. Nog vóór de eerste bocht had hij Nico Hülkenberg ingehaald. Verstappen was de enige coureur in de top tien die op de hardste band startte en zag na een rondje of acht dat de andere coureurs al met veel meer bandenslijtage te maken kregen.

Aan de leiding
De Limburger liep in op Hamilton en Bottas, die de pitstraat indoken vóórdat Verstappen een serieuze aanval op hen deed. De Red Bull-coureur kwam daardoor na vijftien rondes aan de leiding te rijden. Verrassend genoeg bleek de Limburger in staat én zijn voorsprong uit te bouwen én zijn banden in leven te houden.

Bottas gepasseerd
Na zijn pitstop kwam Verstappen vóór Hamilton, maar pal achter Bottas terug op de baan. Bij de eerste beste gelegenheid haalde Verstappen de Fin in. Toen een ronde of tien erna Bottas én Verstappen tegelijkertijd een pitstop maakten, bleef de Limburger hem voor. Hamilton kwam daardoor wel aan de leiding in de race.

Onder controle
De regerend wereldkampioen leek even de race zonder tweede pitstop uit te willen rijden, maar tien rondjes voor de finish moest hij dan toch zijn banden wisselen. Verstappen nam de leiding over, had de race onder controle en zou de eerste plek niet meer afstaan.

Spanje
De Formule 1 gaat volgende week verder met de GP van Spanje, op het circuit de Catalunya bij Barcelona.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen