Overslaan en naar de inhoud gaan

Semedo en Duitse pechvogel verlaten Fortuna Sittard

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 19:00

De Portugese aanvaller Lisandro Semedo (23) vertrekt bij Fortuna Sittard. Hij speelt komend seizoen op huurbasis voor de Griekse laagvlieger OFI Kreta.

Naast Semedo zwaaien de Sittardenaren ook de Duitse verdediger Anthony Syhre (24) uit. Hij mag transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Lees ook: Droomtransfer op losse schroeven voor Fortuna Sittard-ster

Schot in de roos
Voor Semedo betekent de huurtransfer naar Griekenland de afsluiting van een bewogen periode. Hij arriveerde in 2017 zonder al te veel verwachtingen in Sittard, waar hij zelfs eerst op proef was voordat hij werd gehuurd van het Cypriotische Apollon Limassol. De komst van de Portugese aanvaller bleek echter een schot in de roos: in zijn eerste seizoen scoorde hij vijftien keer en gaf hij achttien assists in veertig wedstrijden.

Miljoenentransfer
Vervolgens kwam de Engelse club West Bromwich Albion met een zak geld naar Sittard. Beide clubs waren akkoord over een transfersom van 2,5 miljoen euro en Semedo was al mondeling akkoord over een contract. Verder dan dat kwam het echter niet, tot grote onvrede van de aanvaller zelf. De Engelsen hadden intern hun zaken niet op orde en zetten een streep door de transfer.

Vorm verloren
Daardoor konden Sittardse supporters ook afgelopen seizoen genieten van hun smaakmaker. Al gauw bleek echter dat Semedo worstelde met zijn vorm en de hoge verwachtingen. Los van enkele flitsen, kwam hij niet meer in zijn oude ritme. In 32 wedstrijden kwam hij tot vier doelpunten en drie assists. Desondanks was hij in de meeste wedstrijden verzekerd van een basisplaats. OFI Kreta heeft een optie tot koop afgedwongen in de huurverbintenis.

Foto: Fortuna Sittard

Goed overleg
Verdediger Syhre kende weinig geluk tijdens zijn verblijf in Sittard. Hij tekende afgelopen winter nog een contract tot medio 2021, maar raakte amper een week later zwaar geblesseerd. De mandekker uit Berlijn speelde uiteindelijk toch nog één wedstrijd voor de club. Daar blijft het bij. Beide partijen hebben in goed overleg besloten dat het goed is geweest. Zijn contract is ontbonden.

Lees ook: Drama in Sittard: Fortuna-aanwinst zwaar geblesseerd

Drukke zomer
Aan de inkomende kant werkt de Sittardse formatie hard aan een nieuw elftal. Maandag werd er met de Fin Rasmus Karjalainen (23) een nieuwe spits aangetrokken. Vrijdag werden de talenten Patrik Raitanen (18) en Adnan Ugur (17) al gepresenteerd. Daarnaast zijn aanvallers Jacky Donkor (20) en Nikolai Laursen (21) en verdediger Grégoire Amiot (24) op proef. Over die spelers heeft de club nog geen beslissing genomen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen