Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Semedo en Duitse pechvogel verlaten Fortuna Sittard

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 19:00

De Portugese aanvaller Lisandro Semedo (23) vertrekt bij Fortuna Sittard. Hij speelt komend seizoen op huurbasis voor de Griekse laagvlieger OFI Kreta.

Naast Semedo zwaaien de Sittardenaren ook de Duitse verdediger Anthony Syhre (24) uit. Hij mag transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Lees ook: Droomtransfer op losse schroeven voor Fortuna Sittard-ster

Schot in de roos
Voor Semedo betekent de huurtransfer naar Griekenland de afsluiting van een bewogen periode. Hij arriveerde in 2017 zonder al te veel verwachtingen in Sittard, waar hij zelfs eerst op proef was voordat hij werd gehuurd van het Cypriotische Apollon Limassol. De komst van de Portugese aanvaller bleek echter een schot in de roos: in zijn eerste seizoen scoorde hij vijftien keer en gaf hij achttien assists in veertig wedstrijden.

Miljoenentransfer
Vervolgens kwam de Engelse club West Bromwich Albion met een zak geld naar Sittard. Beide clubs waren akkoord over een transfersom van 2,5 miljoen euro en Semedo was al mondeling akkoord over een contract. Verder dan dat kwam het echter niet, tot grote onvrede van de aanvaller zelf. De Engelsen hadden intern hun zaken niet op orde en zetten een streep door de transfer.

Vorm verloren
Daardoor konden Sittardse supporters ook afgelopen seizoen genieten van hun smaakmaker. Al gauw bleek echter dat Semedo worstelde met zijn vorm en de hoge verwachtingen. Los van enkele flitsen, kwam hij niet meer in zijn oude ritme. In 32 wedstrijden kwam hij tot vier doelpunten en drie assists. Desondanks was hij in de meeste wedstrijden verzekerd van een basisplaats. OFI Kreta heeft een optie tot koop afgedwongen in de huurverbintenis.

Foto: Fortuna Sittard

Goed overleg
Verdediger Syhre kende weinig geluk tijdens zijn verblijf in Sittard. Hij tekende afgelopen winter nog een contract tot medio 2021, maar raakte amper een week later zwaar geblesseerd. De mandekker uit Berlijn speelde uiteindelijk toch nog één wedstrijd voor de club. Daar blijft het bij. Beide partijen hebben in goed overleg besloten dat het goed is geweest. Zijn contract is ontbonden.

Lees ook: Drama in Sittard: Fortuna-aanwinst zwaar geblesseerd

Drukke zomer
Aan de inkomende kant werkt de Sittardse formatie hard aan een nieuw elftal. Maandag werd er met de Fin Rasmus Karjalainen (23) een nieuwe spits aangetrokken. Vrijdag werden de talenten Patrik Raitanen (18) en Adnan Ugur (17) al gepresenteerd. Daarnaast zijn aanvallers Jacky Donkor (20) en Nikolai Laursen (21) en verdediger Grégoire Amiot (24) op proef. Over die spelers heeft de club nog geen beslissing genomen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen