Overslaan en naar de inhoud gaan

Selfkant 70 jaar geleden geannexeerd

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 6:00

Op dinsdag 23 april is het precies 70 jaar geleden dat de Duitse gemeente Selfkant door Nederland werd geannexeerd als compensatie voor de oorlog.

De Duitse inwoners bleven Duits, maar konden toen ook een Nederlands paspoort krijgen.

Herstel
De dorpen in het grensgebied met Sittard, die door de oorlog flink waren gehavend, werden op Nederlandse kosten hersteld. In die tijd vestigden zich veel Limburgers in dat gebied.

Viering
De annexatie duurde ruim veertien jaar. In 1963 ging de Selfkant weer terug naar Duitsland na betaling van 280 miljoen Duitse marken. De herdenking van dit feit vindt pas op 21 juli plaats.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen