Overslaan en naar de inhoud gaan

Selfiemuseum zet jongeren in de picture voor onderzoek

Geplaatst opvrijdag 27 november 2020 - 6:00

Door expositieruimtes in te richten die zich goed lenen voor het maken van een 'selfie' hoopt projectleider Edwin de Klein dat er veel jongeren op het museum afkomen. Die heeft hij namelijk nodig voor een onderzoek.

Selfiemuseum APPIE! is een project dat De Klein in samenwerking met Cultura Venray heeft bedacht in opdracht van Gemeente Venray.

Lees ook: Selfiemuseum in leegstaande supermarkt in Venray

Kunstklimaat
De gemeente wil weten wat jongeren van het kunst- en cultuurklimaat vinden in Venray. "Enquêtes zijn zo ouderwets. In plaats van naar jongeren toe gaan, willen we dat jongeren naar ons toe komen", zegt De Klein. Er is een route in het museum aangelegd die jongeren kunnen volgen en waar ze verschillende selfies kunnen maken. "We willen vooral dat jongeren hier plezier gaan beleven. Daarnaast vragen we vijf minuten van hun tijd om een aantal vragen te beantwoorden over het kunst- en cultuurklimaat in Venray." De resultaten uit het onderzoek worden door de gemeente Venray verwerkt in de nieuwe cultuurnota.

Video: L1

Interactief
De projectleider is zelf van mening dat er een levendig kunst- en cultuurklimaat is in Venray, maar sommige Venrayse jongeren ziet dat anders. Venray mist alles wat het interessant maakt voor jongeren om naar de stad te gaan. Er is helemaal niets waarvan mensen van buiten de stad zouden zeggen 'daar gaan we voor naar Venray', volgens de 18-jarige Sam van Dok. Ze vindt het leuk dat mensen in dit museum zelf iets kunnen doen en ook zelf een plaatje kunnen creëren. Het interactieve karakter van dit museum spreekt aan, zeker in de geest van deze tijd. "Veel jongeren zijn heel erg bezig met social media en met het creëren van het perfecte plaatje. Dat kan hier natuurlijk perfect", vertelt Yanna Henkes (18). Door het maken van selfies wordt de bezoeker als het ware onderdeel van de kunstinstallatie.

Het museum is nog geopend tot 13 december en te bezoeken in weekenden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen