Overslaan en naar de inhoud gaan

Selfiemuseum zet jongeren in de picture voor onderzoek

Geplaatst opvrijdag 27 november 2020 - 6:00

Door expositieruimtes in te richten die zich goed lenen voor het maken van een 'selfie' hoopt projectleider Edwin de Klein dat er veel jongeren op het museum afkomen. Die heeft hij namelijk nodig voor een onderzoek.

Selfiemuseum APPIE! is een project dat De Klein in samenwerking met Cultura Venray heeft bedacht in opdracht van Gemeente Venray.

Lees ook: Selfiemuseum in leegstaande supermarkt in Venray

Kunstklimaat
De gemeente wil weten wat jongeren van het kunst- en cultuurklimaat vinden in Venray. "Enquêtes zijn zo ouderwets. In plaats van naar jongeren toe gaan, willen we dat jongeren naar ons toe komen", zegt De Klein. Er is een route in het museum aangelegd die jongeren kunnen volgen en waar ze verschillende selfies kunnen maken. "We willen vooral dat jongeren hier plezier gaan beleven. Daarnaast vragen we vijf minuten van hun tijd om een aantal vragen te beantwoorden over het kunst- en cultuurklimaat in Venray." De resultaten uit het onderzoek worden door de gemeente Venray verwerkt in de nieuwe cultuurnota.

Video: L1

Interactief
De projectleider is zelf van mening dat er een levendig kunst- en cultuurklimaat is in Venray, maar sommige Venrayse jongeren ziet dat anders. Venray mist alles wat het interessant maakt voor jongeren om naar de stad te gaan. Er is helemaal niets waarvan mensen van buiten de stad zouden zeggen 'daar gaan we voor naar Venray', volgens de 18-jarige Sam van Dok. Ze vindt het leuk dat mensen in dit museum zelf iets kunnen doen en ook zelf een plaatje kunnen creëren. Het interactieve karakter van dit museum spreekt aan, zeker in de geest van deze tijd. "Veel jongeren zijn heel erg bezig met social media en met het creëren van het perfecte plaatje. Dat kan hier natuurlijk perfect", vertelt Yanna Henkes (18). Door het maken van selfies wordt de bezoeker als het ware onderdeel van de kunstinstallatie.

Het museum is nog geopend tot 13 december en te bezoeken in weekenden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen