Overslaan en naar de inhoud gaan

Selfiemuseum in leegstaande supermarkt in Venray

Geplaatst opmaandag 16 november 2020 - 10:38

Het leegstaande Albert Heijn-pand in het centrum van Venray is omgetoverd tot een pop-up selfiemuseum. Selfiemuseum APP!E opent vanaf vrijdag 27 november de deuren.

In de visuele speeltuin gaan bezoekers op safari voor de 'perfecte' selfie. Het museum kent vijf creatieve ruimtes en hoopt bezoekers te kunnen stimuleren om op zoek te gaan naar een dieperliggende boodschap.

Onderzoek gemeente
Het idee voor dit museum is ontstaan uit onderzoek van de gemeente Venray. Volgens initiatiefnemer Edwin de Klein wil de gemeente graag de input van jongeren meenemen in hun nieuwe kunst- en cultuurbeleid. "Hiervoor hebben ze mij benaderd en samen met Cultura Venray heb ik een idee bedacht om dit op een creatieve manier aan te pakken waardoor wij niet naar de jongeren hoeven te bewegen, maar zij naar ons toe komen", zegt De Klein.

Duurzaamheid
Volgens Sanne Aben van Cultura Venray gaat het bij veel bekende selfiemusea puur om entertainment. Bij dit museum staat juist de inhoudelijke verdiepingsslag centraal. "Wij hopen door het toevoegen van een inhoudelijk thema over duurzaamheid nog een belangrijk gespreksonderwerp bij jongeren op de agenda te krijgen", legt Aben uit.

Selfiemuseum APP!E is van vrijdag 27 november tot en met zondag 13 december geopend in het weekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen