Overslaan en naar de inhoud gaan

Selectie EK triatlon Weert bekend

Geplaatst opdonderdag 9 mei 2019 - 16:35

Technisch directeur Adrie Berk heeft de selecties bekendgemaakt voor het EK triatlon dat van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni in Weert plaatsvindt.

In totaal komen 21 Nederlandse elite-atleten en junioren aan de start, waarbij ook een aantal Limburgse.

Elite
Rani Škrabanja (Cadier en Keer) komt aan de start bij de Elite-vrouwen. In die klasse is de in Sittard woonachtige triatlete één van de vijf geselecteerde Nederlandse. Bij de mannen Elite is Youri Keulen uit Spaubeek één van de drie uitgekozen atleten.

Jesse Cuijpers uit Beek is opgenomen bij de junioren mannen.

Mixed team relay
In Weert wordt naast de individuele titels ook gestreden om het Europees kampioenschap mixed team relay. Rachel Klamer, Marco van der Stel, Maya Kingma en Jorik van Egdom - allen lid van het Nationaal Triathlon Trainingscentrum (NTC) in Sittard - vertegenwoordigen Nederland op dit onderdeel dat in Tokio voor het eerst op het olympisch programma staat.

Passeren
Klamer, Van der Stel en Kingma laten het individuele EK in Weert aan zich voorbijgaan. Alleen Jorik van Egdom, die vorig jaar de ETU-cup race in Weert op zijn naam schreef, komt van dit viertal in actie.

Enkele Nederlandse atleten staan nog op de wachtlijst en kunnen in een later stadium toegevoegd worden aan de startlijst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen