Overslaan en naar de inhoud gaan

Selectie EK triatlon Weert bekend

Geplaatst opdonderdag 9 mei 2019 - 16:35

Technisch directeur Adrie Berk heeft de selecties bekendgemaakt voor het EK triatlon dat van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni in Weert plaatsvindt.

In totaal komen 21 Nederlandse elite-atleten en junioren aan de start, waarbij ook een aantal Limburgse.

Elite
Rani Škrabanja (Cadier en Keer) komt aan de start bij de Elite-vrouwen. In die klasse is de in Sittard woonachtige triatlete één van de vijf geselecteerde Nederlandse. Bij de mannen Elite is Youri Keulen uit Spaubeek één van de drie uitgekozen atleten.

Jesse Cuijpers uit Beek is opgenomen bij de junioren mannen.

Mixed team relay
In Weert wordt naast de individuele titels ook gestreden om het Europees kampioenschap mixed team relay. Rachel Klamer, Marco van der Stel, Maya Kingma en Jorik van Egdom - allen lid van het Nationaal Triathlon Trainingscentrum (NTC) in Sittard - vertegenwoordigen Nederland op dit onderdeel dat in Tokio voor het eerst op het olympisch programma staat.

Passeren
Klamer, Van der Stel en Kingma laten het individuele EK in Weert aan zich voorbijgaan. Alleen Jorik van Egdom, die vorig jaar de ETU-cup race in Weert op zijn naam schreef, komt van dit viertal in actie.

Enkele Nederlandse atleten staan nog op de wachtlijst en kunnen in een later stadium toegevoegd worden aan de startlijst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen