Overslaan en naar de inhoud gaan

Selçuk Öztürk stapt op als voorzitter van DENK

Geplaatst opzaterdag 6 juni 2020 - 14:27

De Roermondse politicus Selçuk Öztürk stapt op als voorzitter van DENK, de politieke partij waarvan hij in 2015 medeoprichter was.

Öztürk maakte zijn besluit zaterdagmiddag bekend tijdens de ledenvergadering van de partij.

Ruzie
Binnen het bestuur van DENK was er de afgelopen maanden een felle ruzie. De drie Kamerleden van de partij - Selçuk Öztürk, Tunahan Kuzu en Farid Azarkan - vochten het conflict in de media uit. De ruzie werd een aantal weken geleden bijgelegd, maar het conflict richtte veel schade aan binnen de partij.

Video: NOS

Excuses
Öztürk kwam in zijn toespraak tijdens de ledenvergadering uitgebreid terug op het conflict. "Zoals jullie weten is er de afgelopen tijd veel gebeurd binnen de partij. Daar zijn wij niet trots op", zei de Roermondenaar. "Dit had niet zo gemoeten. Wij hebben ervan geleerd. Veel leden voelden zich in de steek gelaten en ik bied mijn excuses aan voor wat er gebeurd is."

Per direct
Daarna maakte Öztürk bekend dat hij per direct opstapt als voorzitter van de partij. "Ik draag mijn voorzitterschap over aan de nieuwe lichting", zei Öztürk. Eerder kondigde Öztürk ook al aan na de verkiezingen niet meer terug te keren in de Tweede Kamer.

Lees ook: Selçuk Öztürk vertrekt uit Tweede Kamer

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen