Overslaan en naar de inhoud gaan

Selami Coskun: 'Stop met druk zetten op raadsleden DENK'

Geplaatst opzaterdag 11 april 2020 - 17:41

Het Roermondse DENK-gemeenteraadslid Selami Coskun zegt dat hij net als andere raadsleden van de partij de afgelopen dagen onder druk zijn gezet, zich uit te spreken over de partijruzie die binnen DENK woedt.

Daarbij wordt intimidatie en dreigen met 'politieke lynch' niet geschuwd, stelt Coskun in een verklaring.

Hij roept in het stuk de drie Tweede Kamerleden van zijn partij op om een einde te maken aan de felle interne partijstrijd die is losgebarsten, of anders "deze mooie beweging over te dragen aan een nieuwe generatie."

Helemaal kapot
Volgens de Roermondenaar maakt dat de manier waarop de knallende ruzie steeds weer in het openbaar wordt uitgevochten DENK ‘helemaal kapot.’ Tussen de oprichters van DENK, Selcuk Öztürk uit Roermond en Tunahan Kuzu, woedt een bittere strijd.

Persoonlijk leven
Kuzu maakte enkele weken geleden bekend te stoppen als fractievoorzitter en ook niet meer herkiesbaar te zijn bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Dat zou te maken hebben met de impact op zijn persoonlijk leven van het partijleiderschap.

Buitenechtelijk
Later lekte uit dat zijn stap te maken zou hebben met een eerdere buitenechtelijke relatie. Die zou niet passen bij de kernwaarden van DENK, zo liet Öztürk in een verklaring weten. Öztürk is ook voorzitter van DENK.

Broedermoord
Kuzu sloeg later terug door Öztürk te beschuldigen van broedermoord en regelrechte chantage. De nieuwe fractievoorzitter Farid Azarkan riep het bestuur vervolgens op om af te treden. Maar die weigerde dat.

Politiek spelletje
Coskun zegt in de verklaring dat lokale en provinciale DENK-leden “door de landelijke fractie van DENK ingezogen worden in een Haags politiek spelletje waardoor de partij meer verdeeld wordt.”

Onder druk gezet
Volgens hem zijn alle raadsleden de afgelopen dagen onder druk gezet om uit te spreken dat het bestuur weg moet. Coskun vindt dat zeer onprettig, vooral omdat dat gepaard zou zijn gegaan met intimidatie. Fractievoorzitters van acht gemeenteraadsfracties, twee provinciale statenfracties en de jongerenbeweging van DENK eisten vrijdag in een gezamenlijke verklaring dat het bestuur opstapt.

Onder druk
Maar Coskun stelt daar tegenover dat meerdere raadsleden anoniem aan hem te kennen hebben gegeven dat ze onder druk zijn gezet maar bang zijn om dit te zeggen. "Omdat ze bang zijn voor de politieke consequenties." Coskun roept nu op tot bezinning en te stoppen met dit geruzie. “Onze leden en stemmers hebben hier niet om gevraagd. Uiteindelijk zullen de leden beslissen en dat moeten we allemaal respecteren”, zo schrijft hij.

Voor 6 juni staat een ledenvergadering gepland van DENK.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen