Overslaan en naar de inhoud gaan

Selami Coskun: 'Alleen bemiddeling kan DENK redden'

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2020 - 16:09

Het Roermondse DENK-gemeenteraadslid Selami Coskun vindt dat alles op alles moet worden gezet om te bemiddelen tussen de hoofdrolspelers van de machtsstrijd binnen zijn partij.

Prominente leden met ervaring zouden dat moeten gaan doen om zo de schade te beperken.

Achter de schermen
Achter de schermen wordt daar aan gewerkt "Ik hoop dat het ervan komt maar of het erin zit, weet ik niet", aldus Coskun. Het hoog oplopende conflict spitst zich toe tussen kamerlid en voorzitter Selcuk Öztürk uit Roermond aan de ene kant. En de kamerleden Tunahan Kuzu en Farid Azarkan aan de andere kant.

Schade
Maandag werd Azarkan nog door het tweehoofdige bestuur uit de partij gezet omdat hij de partij schade zou hebben berokkend. Azarkan zei vervolgens gewoon namens DENK fractievoorzitter te blijven in de Tweede Kamer. Hij kreeg daarbij steun van Kuzu.

Lees ook: Selami Coskun: 'Stop met druk zetten op raadsleden DENK'

Jammer
Coskun zegt de gang van zaken heel erg en jammer te vinden voor al die kiezers die DENK hun vertrouwen hebben geschonken. "Beter zouden we nu voor hun belangen moeten opkomen tijdens de huidige coronacrisis dan bezig te zijn met een machtsstrijd. Ik betreur dat zeer", zo stelt Coskun.

Onderzoek
Hij is er ook voorstander van om een onafhankelijk bureau zoals Berenschot naar de gang van zaken te laten kijken en aanbevelingen te doen. Selami Coskun is het enige gemeenteraadslid voor DENK in Limburg.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen