Overslaan en naar de inhoud gaan

Seksueel misbruik kost Limburgse kerk miljoenen

Geplaatst opdinsdag 19 december 2017 - 9:05

De broeders van Maastricht betaalden 3,7 miljoen euro aan 116 slachtoffers van seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk.

Dat blijkt uit het eindverslag dat het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK maandag heeft gepresenteerd.

Bisdom Roermond
Met 4,2 miljoen euro hebben de fraters van Tilburg het hoogste bedrag smartengeld betaald. Zij worden gevolgd door het aartsbisdom Utrecht en het bisdom Roermond, die elk meer dan twee miljoen euro hebben betaald aan hun slachtoffers.

Lees ook: Misbruikslachtoffer dient klacht in tegen bisdom Roermond

Kindermisbruik
In totaal heeft het grootschalige kindermisbruik de r
ooms-katholieke kerk in Nederland ruim 60 miljoen euro gekost. Hiervan ging 43,2 miljoen euro als compensatiegeld naar 897 slachtoffers.

Met het uitbrengen van het eindverslag door kardinaal Wim Eijck komt er een einde aan de bijna acht jaar durende afhandeling van het misbruikschandaal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen