Overslaan en naar de inhoud gaan

Seksueel misbruik kost Limburgse kerk miljoenen

Geplaatst opdinsdag 19 december 2017 - 9:05

De broeders van Maastricht betaalden 3,7 miljoen euro aan 116 slachtoffers van seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk.

Dat blijkt uit het eindverslag dat het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK maandag heeft gepresenteerd.

Bisdom Roermond
Met 4,2 miljoen euro hebben de fraters van Tilburg het hoogste bedrag smartengeld betaald. Zij worden gevolgd door het aartsbisdom Utrecht en het bisdom Roermond, die elk meer dan twee miljoen euro hebben betaald aan hun slachtoffers.

Lees ook: Misbruikslachtoffer dient klacht in tegen bisdom Roermond

Kindermisbruik
In totaal heeft het grootschalige kindermisbruik de r
ooms-katholieke kerk in Nederland ruim 60 miljoen euro gekost. Hiervan ging 43,2 miljoen euro als compensatiegeld naar 897 slachtoffers.

Met het uitbrengen van het eindverslag door kardinaal Wim Eijck komt er een einde aan de bijna acht jaar durende afhandeling van het misbruikschandaal.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen