Overslaan en naar de inhoud gaan

Seksueel misbruik kost Limburgse kerk miljoenen

Geplaatst opdinsdag 19 december 2017 - 9:05

De broeders van Maastricht betaalden 3,7 miljoen euro aan 116 slachtoffers van seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk.

Dat blijkt uit het eindverslag dat het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK maandag heeft gepresenteerd.

Bisdom Roermond
Met 4,2 miljoen euro hebben de fraters van Tilburg het hoogste bedrag smartengeld betaald. Zij worden gevolgd door het aartsbisdom Utrecht en het bisdom Roermond, die elk meer dan twee miljoen euro hebben betaald aan hun slachtoffers.

Lees ook: Misbruikslachtoffer dient klacht in tegen bisdom Roermond

Kindermisbruik
In totaal heeft het grootschalige kindermisbruik de r
ooms-katholieke kerk in Nederland ruim 60 miljoen euro gekost. Hiervan ging 43,2 miljoen euro als compensatiegeld naar 897 slachtoffers.

Met het uitbrengen van het eindverslag door kardinaal Wim Eijck komt er een einde aan de bijna acht jaar durende afhandeling van het misbruikschandaal.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen