Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Seksrabbijn' beter terug naar Israël, zegt Wesly

Geplaatst opmaandag 30 maart 2015 - 13:31

Benoit Wesly, de woordvoerder van de Joodse gemeenschap in Limburg, vindt dat rabbijn Eliezer Berland moet terugkeren naar Israël.

De ophef rond zijn persoon doet het aanzien van de Joodse gemeenschap geen goed. Zeker niet in een tijd dat het antisemitisme in Nederland toeneemt, zegt Wesly.

Niet past
De Israëlische justitie wil de rabbijn horen over beschuldigingen van seksueel misbruik van jonge vrouwen. Volgens Benoit Wesly, ondernemer in Maastricht, gedragen de volgelingen van Berland zich op een manier die niet past in de Nederlandse samenleving en dat doet de Joodse zaak geen goed.

Vakantiepark
De rabbijn die in Nederland de bijnaam 'seksrabbijn' heeft gekregen, streek zaterdag met een grote groep volgelingen neer op vakantiepark Hommelheide in Susteren. Daar vieren ze het Joodse paasfeest Pesach. Eerder vierde de groep Joodse feesten in Vlissingen, Amsterdam en Texel. Daar zouden ze overlast hebben veroorzaakt door dronken en luidruchtig gedrag.

Lees ook:
- Volgelingen van 'seksrabbijn' neergestreken in Susteren
- Volgelingen seksrabbijn zijn 'negatieve publiciteit' beu

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
'Seksrabbijn zelf niet op vakantiepark Hommelheide'
Volgelingen van 'seksrabbijn' neergestreken in Susteren
Volgelingen seksrabbijn zijn 'negatieve publiciteit' beu
Volgelingen 'seksrabbijn' vertrekken uit Susteren
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen