Overslaan en naar de inhoud gaan

'Seksrabbijn' beter terug naar Israël, zegt Wesly

Geplaatst opmaandag 30 maart 2015 - 13:31

Benoit Wesly, de woordvoerder van de Joodse gemeenschap in Limburg, vindt dat rabbijn Eliezer Berland moet terugkeren naar Israël.

De ophef rond zijn persoon doet het aanzien van de Joodse gemeenschap geen goed. Zeker niet in een tijd dat het antisemitisme in Nederland toeneemt, zegt Wesly.

Niet past
De Israëlische justitie wil de rabbijn horen over beschuldigingen van seksueel misbruik van jonge vrouwen. Volgens Benoit Wesly, ondernemer in Maastricht, gedragen de volgelingen van Berland zich op een manier die niet past in de Nederlandse samenleving en dat doet de Joodse zaak geen goed.

Vakantiepark
De rabbijn die in Nederland de bijnaam 'seksrabbijn' heeft gekregen, streek zaterdag met een grote groep volgelingen neer op vakantiepark Hommelheide in Susteren. Daar vieren ze het Joodse paasfeest Pesach. Eerder vierde de groep Joodse feesten in Vlissingen, Amsterdam en Texel. Daar zouden ze overlast hebben veroorzaakt door dronken en luidruchtig gedrag.

Lees ook:
- Volgelingen van 'seksrabbijn' neergestreken in Susteren
- Volgelingen seksrabbijn zijn 'negatieve publiciteit' beu

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
'Seksrabbijn zelf niet op vakantiepark Hommelheide'
Volgelingen van 'seksrabbijn' neergestreken in Susteren
Volgelingen seksrabbijn zijn 'negatieve publiciteit' beu
Volgelingen 'seksrabbijn' vertrekken uit Susteren
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen