Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Seksrabbijn' beter terug naar Israël, zegt Wesly

Geplaatst opmaandag 30 maart 2015 - 13:31

Benoit Wesly, de woordvoerder van de Joodse gemeenschap in Limburg, vindt dat rabbijn Eliezer Berland moet terugkeren naar Israël.

De ophef rond zijn persoon doet het aanzien van de Joodse gemeenschap geen goed. Zeker niet in een tijd dat het antisemitisme in Nederland toeneemt, zegt Wesly.

Niet past
De Israëlische justitie wil de rabbijn horen over beschuldigingen van seksueel misbruik van jonge vrouwen. Volgens Benoit Wesly, ondernemer in Maastricht, gedragen de volgelingen van Berland zich op een manier die niet past in de Nederlandse samenleving en dat doet de Joodse zaak geen goed.

Vakantiepark
De rabbijn die in Nederland de bijnaam 'seksrabbijn' heeft gekregen, streek zaterdag met een grote groep volgelingen neer op vakantiepark Hommelheide in Susteren. Daar vieren ze het Joodse paasfeest Pesach. Eerder vierde de groep Joodse feesten in Vlissingen, Amsterdam en Texel. Daar zouden ze overlast hebben veroorzaakt door dronken en luidruchtig gedrag.

Lees ook:
- Volgelingen van 'seksrabbijn' neergestreken in Susteren
- Volgelingen seksrabbijn zijn 'negatieve publiciteit' beu

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
'Seksrabbijn zelf niet op vakantiepark Hommelheide'
Volgelingen van 'seksrabbijn' neergestreken in Susteren
Volgelingen seksrabbijn zijn 'negatieve publiciteit' beu
Volgelingen 'seksrabbijn' vertrekken uit Susteren
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen