Overslaan en naar de inhoud gaan

'Seksdeurwaarder' verdacht van drie verkrachtingen

Geplaatst opvrijdag 28 februari 2020 - 14:52

De Mechelse deurwaarder Hans K. (67) heeft drie vrouwen verkracht en één vrouw aangerand. Dat denkt justitie althans te kunnen bewijzen.

Eerder werd K. op heterdaad betrapt op nationale televisie. Dankzij zijn hoofdrol in een aflevering van SBS6-programma Undercover in Nederland staat hij bekend als de seksdeurwaarder.

Lees ook: Betrapte seksdeurwaarder: 'Ik weet dat ik fout ben'

Undercover in Nederland
De zestiger uit Mechelen kwam als deurwaarder geregeld bij vrouwen met schulden over de vloer. Hij zou meermaals hebben voorgesteld hun schuld af te lossen in natura. Datzelfde gebeurde toen hij in februari 2017 op camera werd gevangen door Alberto Stegeman van Undercover in Nederland.

Oude verkrachtingszaken
Sinds de zaak op straat ligt, hebben meerdere vrouwen zich bij de politie gemeld. Justitie denkt nu drie oude verkrachtingszaken in Stein (2002), Maastricht (2004-2009) en Geleen (2006-2009) te kunnen bewijzen. Ook wordt K. ontucht in Elsloo verweten en wordt hij verdacht van meerdere gevallen van passieve omkoping.

Ontkennende houding
De zaak kwam vrijdag voor het eerst voor de rechter. Tijdens die zitting liet advocaat Marijn Zuketto doorschemeren dat Hans K. anders in de wedstrijd zit. "Hij ziet het niet als verkrachtingen", zegt de raadsman. Volgens justitie neemt de zestiger een 'ontkennende houding' aan in de zaak.

Niemand gedwongen
Toen K. werd betrapt op camera, zei hij wel dat hij fout zat. "Ethisch wellicht", legt Zuketto uit. "Maar hij blijft erbij dat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd. Hij heeft nooit iemand gedwongen."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen