Overslaan en naar de inhoud gaan

'Seksdeurwaarder' verdacht van drie verkrachtingen

Geplaatst opvrijdag 28 februari 2020 - 14:52

De Mechelse deurwaarder Hans K. (67) heeft drie vrouwen verkracht en één vrouw aangerand. Dat denkt justitie althans te kunnen bewijzen.

Eerder werd K. op heterdaad betrapt op nationale televisie. Dankzij zijn hoofdrol in een aflevering van SBS6-programma Undercover in Nederland staat hij bekend als de seksdeurwaarder.

Lees ook: Betrapte seksdeurwaarder: 'Ik weet dat ik fout ben'

Undercover in Nederland
De zestiger uit Mechelen kwam als deurwaarder geregeld bij vrouwen met schulden over de vloer. Hij zou meermaals hebben voorgesteld hun schuld af te lossen in natura. Datzelfde gebeurde toen hij in februari 2017 op camera werd gevangen door Alberto Stegeman van Undercover in Nederland.

Oude verkrachtingszaken
Sinds de zaak op straat ligt, hebben meerdere vrouwen zich bij de politie gemeld. Justitie denkt nu drie oude verkrachtingszaken in Stein (2002), Maastricht (2004-2009) en Geleen (2006-2009) te kunnen bewijzen. Ook wordt K. ontucht in Elsloo verweten en wordt hij verdacht van meerdere gevallen van passieve omkoping.

Ontkennende houding
De zaak kwam vrijdag voor het eerst voor de rechter. Tijdens die zitting liet advocaat Marijn Zuketto doorschemeren dat Hans K. anders in de wedstrijd zit. "Hij ziet het niet als verkrachtingen", zegt de raadsman. Volgens justitie neemt de zestiger een 'ontkennende houding' aan in de zaak.

Niemand gedwongen
Toen K. werd betrapt op camera, zei hij wel dat hij fout zat. "Ethisch wellicht", legt Zuketto uit. "Maar hij blijft erbij dat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd. Hij heeft nooit iemand gedwongen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen