Overslaan en naar de inhoud gaan

Seksclub-bewindvoerder half jaar de cel in

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2020 - 15:24

De Venlose bewindvoerder die geld van zijn kwetsbare cliënten stal en daarmee een Range Rover kocht, op stap ging in Keulen en een Duitse seksclub bezocht, is veroordeeld tot een half jaar celstraf.

Daarnaast moet hij vijftien cliënten terugbetalen. Zij hadden allen een vordering ingediend.

Lees ook: Bewindvoerder gaf geld van cliënten uit in Duitse seksclub

Geen eten
Ramon N. (43) gaf in een eerder stadium al toe dat hij zeker zestien van zijn cliënten ernstig heeft gedupeerd. In totaal zou hij hen zo'n 30.000 euro afhandig hebben gemaakt. En dat terwijl het juist mensen waren met ernstige financiële problemen. Door het handelen van Ramon zat een deel van hen plots zonder water en stroom en moesten sommigen zelfs geld lenen om te kunnen eten.

Andere wereld
Naar eigen zeggen leefde Ramon tijdelijk in een andere wereld. Anderhalf jaar lang dacht hij recht te hebben op het geld van anderen. Later kwam het besef en de schaamte, zo zei hij twee weken geleden tegen de rechter. "Elk gebed dat ik de afgelopen jaren heb gedaan, was voor deze mensen. Elke kaars die ik opstak, was voor hen. Ik draag hun leed met me mee."

Ramon moet nu dus de cel in. Van de zes maanden gevangenisstraf zijn er twee voorwaardelijk opgelegd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen