Overslaan en naar de inhoud gaan

Seksclub-bewindvoerder half jaar de cel in

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2020 - 15:24

De Venlose bewindvoerder die geld van zijn kwetsbare cliënten stal en daarmee een Range Rover kocht, op stap ging in Keulen en een Duitse seksclub bezocht, is veroordeeld tot een half jaar celstraf.

Daarnaast moet hij vijftien cliënten terugbetalen. Zij hadden allen een vordering ingediend.

Lees ook: Bewindvoerder gaf geld van cliënten uit in Duitse seksclub

Geen eten
Ramon N. (43) gaf in een eerder stadium al toe dat hij zeker zestien van zijn cliënten ernstig heeft gedupeerd. In totaal zou hij hen zo'n 30.000 euro afhandig hebben gemaakt. En dat terwijl het juist mensen waren met ernstige financiële problemen. Door het handelen van Ramon zat een deel van hen plots zonder water en stroom en moesten sommigen zelfs geld lenen om te kunnen eten.

Andere wereld
Naar eigen zeggen leefde Ramon tijdelijk in een andere wereld. Anderhalf jaar lang dacht hij recht te hebben op het geld van anderen. Later kwam het besef en de schaamte, zo zei hij twee weken geleden tegen de rechter. "Elk gebed dat ik de afgelopen jaren heb gedaan, was voor deze mensen. Elke kaars die ik opstak, was voor hen. Ik draag hun leed met me mee."

Ramon moet nu dus de cel in. Van de zes maanden gevangenisstraf zijn er twee voorwaardelijk opgelegd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen