Overslaan en naar de inhoud gaan

'Seksaffaire Vredepeel was geen incident'

Geplaatst opmaandag 25 september 2017 - 20:24

Het seksschandaal dat plaatsvond op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel was volgens advocaat Sébas Diekstra geen incident.

De raadsman, die een militair vertegenwoordigt die zijn vrouwelijke collega zou hebben misbruikt, spreekt van meerdere gevallen van seksueel contact.

Lees ook: Anderhalf jaar cel geëist voor misbruik militair

Vraagtekens
Volgens Diekstra heeft de vrouw in ruim een jaar tijd nog twee keer seks gehad met een mannelijke collega op het kazerneterrein. Hij zet daardoor vraagtekens bij de verklaring van het slachtoffer. Zij verklaarde dat ze sliep en er geen weet van had dat haar mannelijke collega haar betastte. "Dit mag door de Militaire Kamer mee worden genomen in het vonnis", zegt Diekstra.

Feestje
De vrouwelijke militair en haar collega eindigden vorig jaar oktober na een feestje bij elkaar in bed. Daarbij zou de man haar onzedelijk hebben betast. Twee andere militairen maakten er foto's en filmpjes van. Maandag eiste het Openbaar Ministerie anderhalf jaar cel tegen de militair.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen