Overslaan en naar de inhoud gaan

'Seksaffaire Vredepeel was geen incident'

Geplaatst opmaandag 25 september 2017 - 20:24

Het seksschandaal dat plaatsvond op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel was volgens advocaat Sébas Diekstra geen incident.

De raadsman, die een militair vertegenwoordigt die zijn vrouwelijke collega zou hebben misbruikt, spreekt van meerdere gevallen van seksueel contact.

Lees ook: Anderhalf jaar cel geëist voor misbruik militair

Vraagtekens
Volgens Diekstra heeft de vrouw in ruim een jaar tijd nog twee keer seks gehad met een mannelijke collega op het kazerneterrein. Hij zet daardoor vraagtekens bij de verklaring van het slachtoffer. Zij verklaarde dat ze sliep en er geen weet van had dat haar mannelijke collega haar betastte. "Dit mag door de Militaire Kamer mee worden genomen in het vonnis", zegt Diekstra.

Feestje
De vrouwelijke militair en haar collega eindigden vorig jaar oktober na een feestje bij elkaar in bed. Daarbij zou de man haar onzedelijk hebben betast. Twee andere militairen maakten er foto's en filmpjes van. Maandag eiste het Openbaar Ministerie anderhalf jaar cel tegen de militair.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen