Overslaan en naar de inhoud gaan

Seks en chocola, de eindexamens beginnen maandag

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2015 - 16:04

De eindexamens gaan maandag van start. Een spannende periode voor de eindexamenkandidaten staat op het punt van beginnen.

De leerlingen van havo, vwo en vmbo theoretisch trappen af. De havisten beginnen met economie, de vwo'ers met Nederlands, en de leerlingen van vmbo theoretisch met natuur- en scheikunde.

Eindexamenleerlingen
1Limburg besteedt vanaf maandag volop aandacht aan de eindexamens. Examentips, terugblikken van bekende Limburgers op hun eindexamens... Gedurende de eindexamenperiode is 1Limburg dé plek voor eindexamenleerlingen.

Voor degenen die maandag het spits afbijten zijn hier alvast enkele tips die ervoor zorgen dat jij gewoon je toets gaat rocken.

Seks vóór het examen
Een nummertje maken voor het examen. Zeker doen! Psychologen van de Universiteit van Paisley in Engeland beweren namelijk dat seks een relaxed en voldaan gevoel geeft waardoor mensen over het algemeen beter presteren. Orale seks en zelfbevreding heeft veel minder effect. Maar goed, alle kleine beetjes helpen.

Chocola eten
Goed nieuws voor alle chocolade-addicts. Een stukje chocolade tijdens het leren is namelijk helemaal geen slecht idee. In pure vorm dan wel. Deze barst namelijk van antioxidanten en bevat ook een kleine hoeveelheid cafeïne. 30 gram per dag is een verantwoorde portie. Druivensuiker of fruit is overigens een goed alternatief voor alle ongezonde producten zoals energiedrank of snoep. Suikers zijn een krachtbron voor je hersenen.

Weekend thuisblijven
We hebben een jonge redactie, dus we weten hoe moeilijk het is om een weekend geen bier of wijn te drinken in de kroeg. Toch is het belangrijk om uitgerust op je examen te verschijnen. Je concentratie ligt een stuk hoger. Een goede reden dus om op Moederdag lekker lang in je nest te blijven liggen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mooi weer buiten, succes met de examens binnen!
Eindexamens: 'Brinta, mango's en sinaasappelsap'
Eindexamens: 'Typ je rekenmachine vol!'
Examenterugblik: 'Was nooit de vraag of ik zou slagen'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen