Overslaan en naar de inhoud gaan

Seizoen voorbij voor BAL na verlies van ZZ Leiden

Geplaatst opwoensdag 12 mei 2021 - 11:01

De basketballers van BAL hebben niet opnieuw kunnen stunten tegen ZZ Leiden in de play-offs. In Leiden werd het 97-71 voor de Zuid-Hollandse ploeg.

Begin deze maand versloeg BAL de basketballers van Leiden nog en pakte zo de nationale beker.

Play-offs
De Weerter ploeg had in sporthal Boshoven het duel in de kwartfinale van de play-offs al met 77-86 verloren van Leiden. Het jonge team onder leiding van trainer Varagic wist dat het met een groot verschil moest winnen in Leiden om zich te plaatsen voor de halve finale. Dat bleek een onmogelijke opgave. In het begin van de wedstrijd kon BAL het tempo van Leiden nog bijbenen maar de favoriet voor de landstitel ging al met een 54-39 voorsprong rusten.

Lees ook: BAL brengt beker naar Weert: 'Eigenlijk is dit onmogelijk'

Einde seizoen
ZZ Leiden gaf die grote voorsprong niet meer weg. Voor BAL betekent dit het einde van het seizoen. Voor de jonge talenten van Weert zal de vreugde van het winnen van de nationale beker overheersen. Het was voor het eerst in de geschiedenis van de club dat deze prijs werd gepakt. Het team uit Weert zal bij aanvang van het nieuwe seizoen de wedstrijd om de Super Cup spelen. Dat is traditioneel de strijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen