Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Seizoen voor MVV voorbij na nederlaag in Almere

Geplaatst opzaterdag 5 mei 2018 - 20:21

Ondanks een sterker optreden dan afgelopen dinsdag is MVV Maastricht uitgeschakeld in de eerste ronde van de play-offs. Almere City maakte in eigen huis tweemaal een achterstand ongedaan en greep zelfs de winst: 3-2.

De ploeg van Ron Elsen verloor dinsdag in de Geusselt al met 1-3 van het team uit Flevoland en speelt dus ook volgend seizoen in de Jupiler League.

Corner
​MVV werd dinsdag nog tijdens standaardsituaties afgetroefd, maar in Almere leverde uitgerekend de eerste MVV-corner de openingstreffer op: Christophe Janssens knikte na zes minuten bij de eerste paal binnen. De Sterrendragers wisten de thuisploeg aardig onder druk te zetten, maar zagen ook dat vrijwel iedere Almeerse counter een schietkans opleverde.

Op slag van rust
Toch was het met name MVV dat zichzelf tekort deed in de eerste helft. Gelegenheidsspits Samy Mmaee wist twee uitgelezen kansen bij de tweede paal niet te verzilveren en ook Joeri Schroijen miste in kansrijke positie. Dat kwam MVV duur te staan, want Almere's levensgevaarlijke aanvaller Sylvester van der Water schoot op slag van rust de 1-1 voorbij Michael Verrips.

Foto: Orange Pictures

Okita
De Maastrichtenaren bleken echter niet van slag, want direct na rust sloegen de bezoekers opnieuw uit een corner toe: Jonathan Okita werkte met de hak de 1-2 over de doellijn. Dat leidde tot wat onrust bij Almere City, terwijl bij MVV het geloof in een stunt toenam. Grote kansen bleven echter uit voor de gasten en ook Almere City moest het van afstandsschoten hebben.

Genadeklap
Een kwartier voor tijd deelde Sherjill MacDonald alsnog de genadeklap uit aan MVV: hij stiftte de Almeerse 2-2 over Verrips. Het Maastrichts verzet was daarmee gebroken en dat gaf MacDonald de gelegenheid om ook het slotakkoord voor zijn rekening te nemen, want hij kopte in het slot nog de 3-2 in de kruising.

Roda JC
De kans is groot dat Almere City in de halve finale van de play-offs op Roda JC stuit. De Kerkradenaren hebben zondag een haast onmogelijke doelpuntenregen nodig om de zestiende plaats op de Eredivisie-ranglijst te ontlopen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen