Overslaan en naar de inhoud gaan

Seizoen voor MVV voorbij na nederlaag in Almere

Geplaatst opzaterdag 5 mei 2018 - 20:21

Ondanks een sterker optreden dan afgelopen dinsdag is MVV Maastricht uitgeschakeld in de eerste ronde van de play-offs. Almere City maakte in eigen huis tweemaal een achterstand ongedaan en greep zelfs de winst: 3-2.

De ploeg van Ron Elsen verloor dinsdag in de Geusselt al met 1-3 van het team uit Flevoland en speelt dus ook volgend seizoen in de Jupiler League.

Corner
​MVV werd dinsdag nog tijdens standaardsituaties afgetroefd, maar in Almere leverde uitgerekend de eerste MVV-corner de openingstreffer op: Christophe Janssens knikte na zes minuten bij de eerste paal binnen. De Sterrendragers wisten de thuisploeg aardig onder druk te zetten, maar zagen ook dat vrijwel iedere Almeerse counter een schietkans opleverde.

Op slag van rust
Toch was het met name MVV dat zichzelf tekort deed in de eerste helft. Gelegenheidsspits Samy Mmaee wist twee uitgelezen kansen bij de tweede paal niet te verzilveren en ook Joeri Schroijen miste in kansrijke positie. Dat kwam MVV duur te staan, want Almere's levensgevaarlijke aanvaller Sylvester van der Water schoot op slag van rust de 1-1 voorbij Michael Verrips.

Foto: Orange Pictures

Okita
De Maastrichtenaren bleken echter niet van slag, want direct na rust sloegen de bezoekers opnieuw uit een corner toe: Jonathan Okita werkte met de hak de 1-2 over de doellijn. Dat leidde tot wat onrust bij Almere City, terwijl bij MVV het geloof in een stunt toenam. Grote kansen bleven echter uit voor de gasten en ook Almere City moest het van afstandsschoten hebben.

Genadeklap
Een kwartier voor tijd deelde Sherjill MacDonald alsnog de genadeklap uit aan MVV: hij stiftte de Almeerse 2-2 over Verrips. Het Maastrichts verzet was daarmee gebroken en dat gaf MacDonald de gelegenheid om ook het slotakkoord voor zijn rekening te nemen, want hij kopte in het slot nog de 3-2 in de kruising.

Roda JC
De kans is groot dat Almere City in de halve finale van de play-offs op Roda JC stuit. De Kerkradenaren hebben zondag een haast onmogelijke doelpuntenregen nodig om de zestiende plaats op de Eredivisie-ranglijst te ontlopen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen