Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Seizoen voor MVV voorbij na nederlaag in Almere

Geplaatst opzaterdag 5 mei 2018 - 20:21

Ondanks een sterker optreden dan afgelopen dinsdag is MVV Maastricht uitgeschakeld in de eerste ronde van de play-offs. Almere City maakte in eigen huis tweemaal een achterstand ongedaan en greep zelfs de winst: 3-2.

De ploeg van Ron Elsen verloor dinsdag in de Geusselt al met 1-3 van het team uit Flevoland en speelt dus ook volgend seizoen in de Jupiler League.

Corner
​MVV werd dinsdag nog tijdens standaardsituaties afgetroefd, maar in Almere leverde uitgerekend de eerste MVV-corner de openingstreffer op: Christophe Janssens knikte na zes minuten bij de eerste paal binnen. De Sterrendragers wisten de thuisploeg aardig onder druk te zetten, maar zagen ook dat vrijwel iedere Almeerse counter een schietkans opleverde.

Op slag van rust
Toch was het met name MVV dat zichzelf tekort deed in de eerste helft. Gelegenheidsspits Samy Mmaee wist twee uitgelezen kansen bij de tweede paal niet te verzilveren en ook Joeri Schroijen miste in kansrijke positie. Dat kwam MVV duur te staan, want Almere's levensgevaarlijke aanvaller Sylvester van der Water schoot op slag van rust de 1-1 voorbij Michael Verrips.

Foto: Orange Pictures

Okita
De Maastrichtenaren bleken echter niet van slag, want direct na rust sloegen de bezoekers opnieuw uit een corner toe: Jonathan Okita werkte met de hak de 1-2 over de doellijn. Dat leidde tot wat onrust bij Almere City, terwijl bij MVV het geloof in een stunt toenam. Grote kansen bleven echter uit voor de gasten en ook Almere City moest het van afstandsschoten hebben.

Genadeklap
Een kwartier voor tijd deelde Sherjill MacDonald alsnog de genadeklap uit aan MVV: hij stiftte de Almeerse 2-2 over Verrips. Het Maastrichts verzet was daarmee gebroken en dat gaf MacDonald de gelegenheid om ook het slotakkoord voor zijn rekening te nemen, want hij kopte in het slot nog de 3-2 in de kruising.

Roda JC
De kans is groot dat Almere City in de halve finale van de play-offs op Roda JC stuit. De Kerkradenaren hebben zondag een haast onmogelijke doelpuntenregen nodig om de zestiende plaats op de Eredivisie-ranglijst te ontlopen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen