Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Seizoen voor MVV-routinier Nys mogelijk al voorbij

Geplaatst opdonderdag 29 november 2018 - 21:51

De enkelblessure van MVV-speler Pieter Nys (29) is ernstiger dan verwacht. De middenvelder raakte een maand geleden geblesseerd na een charge van een Helmond Sport-speler. Daarna heeft hij niet meer kunnen trainen.

Er zijn volgens MVV-trainer Ron Elsen twee opties: een spuit in de pijnlijke pees of, als dat niet aanslaat, een operatie.

Zeven maanden
"En volgens de geleerden is hij dan minimaal drie en maximaal zeven maanden uit de running. Als dat laatste het geval is, dan is het seizoen zo goed als over", zo laat Elsen aan L1 weten. Naast middenvelder Nys kan Elsen in het duel vrijdag tegen Jong AZ ook geen beroep doen op Shermar Martina, die eveneens geblesseerd is, en de geschorste Luc Mares. Hawbir Moustafa en Marnick Vermijl zijn nog vraagtekens.

Zes punten
Ondanks de afwezigheid van verschillende spelers heeft MVV in de laatste twee duels, tegen Roda JC en Jong Ajax, zes punten behaald. "Twee prima overwinningen", zegt Elsen. "Dat geeft de groep vertrouwen. Zeker ook omdat we twee keer de nul hebben gehouden."

Geen onderschatting
Tegenstander Jong AZ heeft dit seizoen pas één wedstrijd gewonnen. Toch waarschuwt Elsen voor onderschatting van de Alkmaarders. "In de Keuken Kampioen Divisie kun je niet redeneren dat team A zomaar van team B wint, want elke week zijn er weer verrassingen. Wij moeten elke week vol gas geven en top zijn, willen we winnen."

Het duel tussen MVV en Jong AZ begint om 20:00 uur in De Geusselt en is live te volgen via L1 Radio.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen