Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Seizoen voor MVV-routinier Nys mogelijk al voorbij

Geplaatst opdonderdag 29 november 2018 - 21:51

De enkelblessure van MVV-speler Pieter Nys (29) is ernstiger dan verwacht. De middenvelder raakte een maand geleden geblesseerd na een charge van een Helmond Sport-speler. Daarna heeft hij niet meer kunnen trainen.

Er zijn volgens MVV-trainer Ron Elsen twee opties: een spuit in de pijnlijke pees of, als dat niet aanslaat, een operatie.

Zeven maanden
"En volgens de geleerden is hij dan minimaal drie en maximaal zeven maanden uit de running. Als dat laatste het geval is, dan is het seizoen zo goed als over", zo laat Elsen aan L1 weten. Naast middenvelder Nys kan Elsen in het duel vrijdag tegen Jong AZ ook geen beroep doen op Shermar Martina, die eveneens geblesseerd is, en de geschorste Luc Mares. Hawbir Moustafa en Marnick Vermijl zijn nog vraagtekens.

Zes punten
Ondanks de afwezigheid van verschillende spelers heeft MVV in de laatste twee duels, tegen Roda JC en Jong Ajax, zes punten behaald. "Twee prima overwinningen", zegt Elsen. "Dat geeft de groep vertrouwen. Zeker ook omdat we twee keer de nul hebben gehouden."

Geen onderschatting
Tegenstander Jong AZ heeft dit seizoen pas één wedstrijd gewonnen. Toch waarschuwt Elsen voor onderschatting van de Alkmaarders. "In de Keuken Kampioen Divisie kun je niet redeneren dat team A zomaar van team B wint, want elke week zijn er weer verrassingen. Wij moeten elke week vol gas geven en top zijn, willen we winnen."

Het duel tussen MVV en Jong AZ begint om 20:00 uur in De Geusselt en is live te volgen via L1 Radio.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen