Overslaan en naar de inhoud gaan

Seizoen tourknecht Dumoulin voorbij

Geplaatst opwoensdag 5 juni 2019 - 16:44

Meesterknecht van Tom Dumoulin, Sam Oomen, is voor de rest van dit wielerseizoen uitgeschakeld. Dit betekent dat Dumoulin het zonder hem aan zijn zijde moet stellen in de Tour de France.

De 23-jarige Oomen heeft last van een vernauwde liesslagader.

Vóór de Giro
Oomen vertelt in gesprek met de NOS dat dit vlak voor de start van de Giro d'Italia werd ontdekt. Hij had al sinds eind 2018 last hiervan. Toch besloot hij naar Italië af te reizen. De renner geeft aan dat hij nog steeds redelijk kon rijden, maar niet het verschil kon maken.

Operatie
Op 11 juli wordt de renner van Team Sunweb geopereerd. Eigenlijk zou dit eerder hebben plaatsgevonden. De valpartij in de Giro, waarbij hij zijn heup brak, gooide echter roet in het eten.

Lees ook: Superknecht van Tom Dumoulin onzeker voor Tour de France

Ingreep
Het gaat om een risicovolle ingreep. Een ader uit het bovenbeen wordt naar de lies verplaatst. Ook wielrenners Annemiek van Vleuten, Steven Kruiswijk en Laurens ten Dam hebben deze operatie gehad. Oomen laat weten daar vertrouwen uit te halen. Hij noemt het een '200.000 onderhoudsbeurt'.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen