Overslaan en naar de inhoud gaan

Seizoen tourknecht Dumoulin voorbij

Geplaatst opwoensdag 5 juni 2019 - 16:44

Meesterknecht van Tom Dumoulin, Sam Oomen, is voor de rest van dit wielerseizoen uitgeschakeld. Dit betekent dat Dumoulin het zonder hem aan zijn zijde moet stellen in de Tour de France.

De 23-jarige Oomen heeft last van een vernauwde liesslagader.

Vóór de Giro
Oomen vertelt in gesprek met de NOS dat dit vlak voor de start van de Giro d'Italia werd ontdekt. Hij had al sinds eind 2018 last hiervan. Toch besloot hij naar Italië af te reizen. De renner geeft aan dat hij nog steeds redelijk kon rijden, maar niet het verschil kon maken.

Operatie
Op 11 juli wordt de renner van Team Sunweb geopereerd. Eigenlijk zou dit eerder hebben plaatsgevonden. De valpartij in de Giro, waarbij hij zijn heup brak, gooide echter roet in het eten.

Lees ook: Superknecht van Tom Dumoulin onzeker voor Tour de France

Ingreep
Het gaat om een risicovolle ingreep. Een ader uit het bovenbeen wordt naar de lies verplaatst. Ook wielrenners Annemiek van Vleuten, Steven Kruiswijk en Laurens ten Dam hebben deze operatie gehad. Oomen laat weten daar vertrouwen uit te halen. Hij noemt het een '200.000 onderhoudsbeurt'.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen