Overslaan en naar de inhoud gaan

Seizoen Opera Zuid plotsklaps voorbij

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2020 - 9:54

Door de coronacrisis is het seizoen voor Opera Zuid als een nachtkaars uitgegaan.

Het professionele gezelschap uit Maastricht had nog twee producties in petto: A Midsummer Night's Dream van Benjamin Britten naar William Shakespeare en de familieopera Een lied voor de maan.

Onwezenlijk
"Het is onwezenlijk", zegt Waut Koeken in een interview tegenover Opera Magazine. Koeken is de intendant van Opera Zuid. "We zijn bij Opera Zuid allemaal aangeslagen."

Einde verhaal
In eerste instantie ging het gezelschap er volgens Koeken van uit dat aangepaste repetitieschema's voldoende waren om de voorstellingen niet in gevaar te brengen. Zodra duidelijk werd dat tot 1 juni geen evenementen plaats mogen vinden, wist Koeken dat het einde verhaal zou zijn voor dit seizoen.

Later stadium
Of de opera's in een later stadium alsnog op de planken komen, weet Koeken nog niet zeker. Hij geeft aan dat hij met begeleidend orkest philharmonie zuidnederland en een aantal theaters in ieder geval zoekt naar mogelijkheden om A Midsummer Night’s Dream alsnog te kunnen programmeren.

Deze opera zou in mei en juni in Limburg op de planken staan in Venlo, Heerlen, Sittard-Geleen, Valkenburg aan de Geul en Maastricht.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen