Overslaan en naar de inhoud gaan

Seinen op groen voor hospice in Panningen

Geplaatst opvrijdag 30 oktober 2015 - 16:53

De komst van hospice ’t Plattelandshoés in de voormalige school Panningen-Noord is zo goed als rond.

"Bijna alle seinen staan op groen", zegt bestuurslid Peter Janssen. Begin volgend jaar hoopt het bestuur met de verbouwing van het pand in Panningen te kunnen beginnen.

Negen appartementen
Het hospice krijgt negen appartementen waar gasten uit de gemeenten Peel en Maas en Leudal samen met hun mantelzorgers en familie tijdelijk kunnen verblijven. Ook mensen die uit het ziekenhuis zijn ontslagen maar nog niet naar huis kunnen, zijn er welkom.

Afronden
Janssen: "De Zorggroep gaat de verpleegkundige zorg leveren en met de gemeente zijn we de gesprekken over de aankoop van het gebouw aan het afronden. Over twee weken praten we met de Rabobank over kredietverstrekking. De architect heeft een concepttekening klaar en we zijn met een aannemer in gesprek. Als alles verder meezit, kunnen we begin volgend jaar met de verbouwing van start."

Vernielingen
Door aanhoudende vernielingen aan de oude school is het pand eerder deze maand dichtgetimmerd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe locatie in beeld voor hospice Panningen
Gezondheidszorg, Ouderen
Plan voor hospice in leegstaand schoolgebouw in Panningen
Video: Speciaal kerstdiner voor hospice Panningen
Plan voor Thuishuis in Peel en Maas
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen