Overslaan en naar de inhoud gaan

Seinen en Piek winnen NK badminton voor derde keer

Geplaatst opzondag 3 februari 2019 - 17:33

Cheryl Seinen en Selena Piek hebben het vrouwendubbel gewonnen bij het NK badminton.

De Roermondse badmintonster en haar partner waren als eerste geplaatst en versloegen in de finale Debora Jille en Alyssa Tirtosentono met 21-8 en 21-13.

Derde keer
Voor Seinen en Piek was het de derde opeenvolgende nationale titel in het vrouwendubbel. Seinen werd eerder ook twee keer Nederlands kampioen in het gemengd dubbel, maar verdedigde haar titel in deze discipline niet. Nico Hermans en Elcke Vievermans hadden zich voor de eerste ronde gekwalificeerd, maar overleefden die niet.

Voor Rick Steuten, Dion Rovers en Nico Hermans was de strijd om de nationale titel na de eerste ronde van het herenenkel voorbij.

Mannendubbel
Dion Rovers uit Reuver had zich met Max Wieland werden in de eerste ronde van het mannendubbel uitgeschakeld door Léon Nottelman en Michiel Kruijt. De uit Horst afkomstige Nottelman en zijn dubbelpartner overleefden kwartfinale niet en dat lot trof ook Nico Hermans en Rick Steuten van Roosterse BC.

In het vrouwenenkelspel drong Wendy Hoeve van de badmintonclub uit Roosteren door tot de halve finale, maar kon titelverdedigster Soraya de Visch Eijbergen niet uit de eindstrijd houden.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen