Overslaan en naar de inhoud gaan

Seinen en Piek lopen EK-finale mis

Geplaatst opzaterdag 1 mei 2021 - 20:37

Het is Cheryl Seinen en Selena Piek niet gelukt om de finale te bereiken van het Europees kampioenschap in Kiev.

In de halve eindstrijd verloor het duo met 2-0 van Chloe Birch en Lauren Smith, waardoor ze genoegen moeten nemen met brons.

Flitsende start
Seinen, afkomstig uit Roermond, en Piek waren als vierde geplaatst in Kiev. Hun tegenstanders uit Engeland als tweede. Seinen en Piek kenden een vliegende start in de eerste game. Het Nederlandse duo wist al snel een gaatje te slaan van drie punten. Op een gegeven moment was er zelfs een gat van vier punten bij 12-8. Maar de Britse tegenstanders maakten daarna vier punten op rij en kwamen op gelijke hoogte.

Birch en Smith namen het initiatief over en liepen uit naar 14-18. Seinen en Piek wisten echter terug te komen tot 18-18. Een spannende slotfase van de eerste game leek zich aan te dienen maar de Britse vrouwen maakten drie punten op rij en wisten de eerste game binnen te halen: 18-21.

Matchpoints
In de tweede game ging het tot 5-5 gelijk op. Daarna namen Birch en Smith een voorsprong die ze niet meer zouden weggeven. Ze liepen uit naar 5-8. Piek en Seinen kwamen terug tot 7-8, waarna het verschil steeds een of twee punten was. Na de stand van 10-12 wisten de Britse vrouwen het verschil in punten snel groter te maken, waardoor al snel 14-20 op het scorebord stond. Seinen en Piek wisten nog twee matchpoints weg te werken, maar daarna moesten ze toch het hoofd buigen: 16-21..

Brons
Seinen en Piek moeten door hun nederlaag genoegen nemen met de bronzen medaille. Er is geen wedstrijd om de derde plaats, waardoor de verliezende duo's in de halve finales allebei het brons krijgen uitgereikt. Het is de tweede bronzen medaille voor Seinen en Piek. Ook bij het EK van 2018 werden ze derde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen