Overslaan en naar de inhoud gaan

Sef Vergoossen over Nederlands Elftal: 'Het was dramatisch'

Geplaatst opmaandag 29 maart 2021 - 21:16

Sef Vergoossen heeft niet genoten van het Nederlands Elftal in de interlands tegen Turkije en Letland.

"Het was dramatisch", zegt de oud-trainer van onder meer MVV, Roda JC en VVV in het L1-programma AvondGasten Sport.

WK-Kwalificatie
Het Nederlands Elftal begon afgelopen week aan de kwalificatiereeks voor het Wereldkampioenschap voetbal in 2022 in Qatar. Na een 4-2 nederlaag in Turkije herstelde Oranje zich zaterdag met een 2-0 zege op Letland. Toch kon ook die wedstrijd Sef Vergoossen niet bekoren. "Ik vond het tegen Turkije héél slecht en tegen Letland héél slecht, alleen Letland was minder. Als je naar voetbal kijkt en naar de principes die ik belangrijk vind, dan kan ik het beeld 150 keer stilzetten en zeggen wat er mis ging." Vergoossen heeft het dan vooral over het breed houden van het veld, het spelen van een bal in plaats van te dribbelen en de juiste speler de bal aanspelen. "Het was gewoon dramatisch."

Trainen
Volgens Vergoossen valt het allemaal te trainen. "Als je kijkt naar de aftrap van de tweede helft: Dan duurt het vijftien passes voordat je de diepte zoekt, alles daarvoor is de bal breed leggen in een te lage snelheid. Dan vraag ik me af wat we willen. Willen we duidelijk maken dat we ruim willen winnen of blijven we zoeken naar een moment. Ik vond het niet slecht, ik vond het héél slecht."

Perr Schuurs
Vergoossen keek ook naar Jong Oranje, waar Perr Schuurs in beide wedstrijden in de basis mocht starten. Vergoossen zag een verschil tussen het duel met Roemenië, waarin Schuurs een doelpunt maakte, en het duel met de beloften van Duitsland. "De eerste wedstrijd vond ik 'm goed en tegen Duitsland zat hij er een aantal keer naast." Maar hij is nog jong en op basis van zijn mentaliteit gaat hij nog groeien of hij bij de absolute top komt, is moeilijk in te schatten." Jong Oranje speelt dinsdagavond de laatste groepswedstrijd op het EK voor spelers onder 21 jaar. Jong Oranje moet winnen van Jong Hongarije om kans te maken op een plek in de kwartfinales.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen