Overslaan en naar de inhoud gaan

Sef Vergoossen optimistisch over Limburgs voetbal

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 18:29

Het Limburgse voetbal heeft zijn charme, maar als je een stabiele eredivisieclub wil vormen, is dat nu onhaalbaar. Dat zegt oud-trainer Sef Vergoossen die tien jaar geleden betrokken was bij de fusieclub Sporting Limburg.

Dat project mislukte uiteindelijk. Vergoossen zegt veel respect te hebben voor de mensen die in Limburg betaald voetbal moeten runnen. "Maar uiteindelijk gaat het om geld, en om een stabiele eredivisieclub te hebben is er simpelweg te weinig geld."

Niet pessimistisch
Toch is de 72-jarige voormalig voetbaltrainer niet pessimistisch. Tien jaar na de mislukte samenvoeging van Roda JC en Fortuna Sittard hebben de clubs stuivertje gewisseld. Roda degradeerde en speelt nu in de eerste divisie. Fortuna promoveerde juist en gaat nu voor het tweede jaar op rij voor handhaving. "Je ziet dat Fortuna de laatste weken de weg omhoog heeft gevonden, die gaan zich handhaven", voorspelt Vergoossen. Ook voor Roda JC ziet hij kansen. "In Kerkrade is de rust teruggekeerd en de selectie is niet verkeerd. Het zou voor mij geen verrassing zijn als Roda dit seizoen nog mee gaat doen om de prijzen."

Video: L1

MVV en VVV-Venlo
De twee andere clubs, MVV en VVV-Venlo, verkeren in sportief zwaar weer. De Venlose club, waar Vergoossen eerder trainer was, heeft het na enkele stabiele jaren in de Eredivisie nu lastig. "En zo heel erg gek is dat nu ook weer niet. Ik kan me nog herinneren dat Jeu Sprengers (wijlen oud-voorzitter van VVV, red.) zei dat degradatie helemaal geen ramp is, want dat had je tenminste weer een feestje als je dan weer promoveerde."

Lees ook: VVV-Venlo ontslaat coach Robert Maaskant

Geen band
VVV-Venlo ontsloeg maandag trainer Robert Maaskant. Een besluit dat weinig steun krijgt van de voormalige oefenmeester uit Echt, die zelf in elk geval niet in Venlo instapt. "Er kan natuurlijk van alles spelen, maar kennelijk was er geen band meer tussen spelers en trainer. Het is tijd voor een jonger iemand." Ook over MVV maakt Vergoossen zich geen zorgen, omdat de club het financieel en organisatorisch aardig op de rit heeft. Al gaat het sportief een stuk minder. "Dit jaar is inderdaad een minder jaar, maar de afgelopen seizoenen hebben ze het best aardig gedaan. Ook daar gaat het met ups and downs."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen