Overslaan en naar de inhoud gaan

Sef Vergoossen optimistisch over Limburgs voetbal

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 18:29

Het Limburgse voetbal heeft zijn charme, maar als je een stabiele eredivisieclub wil vormen, is dat nu onhaalbaar. Dat zegt oud-trainer Sef Vergoossen die tien jaar geleden betrokken was bij de fusieclub Sporting Limburg.

Dat project mislukte uiteindelijk. Vergoossen zegt veel respect te hebben voor de mensen die in Limburg betaald voetbal moeten runnen. "Maar uiteindelijk gaat het om geld, en om een stabiele eredivisieclub te hebben is er simpelweg te weinig geld."

Niet pessimistisch
Toch is de 72-jarige voormalig voetbaltrainer niet pessimistisch. Tien jaar na de mislukte samenvoeging van Roda JC en Fortuna Sittard hebben de clubs stuivertje gewisseld. Roda degradeerde en speelt nu in de eerste divisie. Fortuna promoveerde juist en gaat nu voor het tweede jaar op rij voor handhaving. "Je ziet dat Fortuna de laatste weken de weg omhoog heeft gevonden, die gaan zich handhaven", voorspelt Vergoossen. Ook voor Roda JC ziet hij kansen. "In Kerkrade is de rust teruggekeerd en de selectie is niet verkeerd. Het zou voor mij geen verrassing zijn als Roda dit seizoen nog mee gaat doen om de prijzen."

Video: L1

MVV en VVV-Venlo
De twee andere clubs, MVV en VVV-Venlo, verkeren in sportief zwaar weer. De Venlose club, waar Vergoossen eerder trainer was, heeft het na enkele stabiele jaren in de Eredivisie nu lastig. "En zo heel erg gek is dat nu ook weer niet. Ik kan me nog herinneren dat Jeu Sprengers (wijlen oud-voorzitter van VVV, red.) zei dat degradatie helemaal geen ramp is, want dat had je tenminste weer een feestje als je dan weer promoveerde."

Lees ook: VVV-Venlo ontslaat coach Robert Maaskant

Geen band
VVV-Venlo ontsloeg maandag trainer Robert Maaskant. Een besluit dat weinig steun krijgt van de voormalige oefenmeester uit Echt, die zelf in elk geval niet in Venlo instapt. "Er kan natuurlijk van alles spelen, maar kennelijk was er geen band meer tussen spelers en trainer. Het is tijd voor een jonger iemand." Ook over MVV maakt Vergoossen zich geen zorgen, omdat de club het financieel en organisatorisch aardig op de rit heeft. Al gaat het sportief een stuk minder. "Dit jaar is inderdaad een minder jaar, maar de afgelopen seizoenen hebben ze het best aardig gedaan. Ook daar gaat het met ups and downs."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen