Overslaan en naar de inhoud gaan

Sef Vergoossen optimistisch over Limburgs voetbal

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 18:29

Het Limburgse voetbal heeft zijn charme, maar als je een stabiele eredivisieclub wil vormen, is dat nu onhaalbaar. Dat zegt oud-trainer Sef Vergoossen die tien jaar geleden betrokken was bij de fusieclub Sporting Limburg.

Dat project mislukte uiteindelijk. Vergoossen zegt veel respect te hebben voor de mensen die in Limburg betaald voetbal moeten runnen. "Maar uiteindelijk gaat het om geld, en om een stabiele eredivisieclub te hebben is er simpelweg te weinig geld."

Niet pessimistisch
Toch is de 72-jarige voormalig voetbaltrainer niet pessimistisch. Tien jaar na de mislukte samenvoeging van Roda JC en Fortuna Sittard hebben de clubs stuivertje gewisseld. Roda degradeerde en speelt nu in de eerste divisie. Fortuna promoveerde juist en gaat nu voor het tweede jaar op rij voor handhaving. "Je ziet dat Fortuna de laatste weken de weg omhoog heeft gevonden, die gaan zich handhaven", voorspelt Vergoossen. Ook voor Roda JC ziet hij kansen. "In Kerkrade is de rust teruggekeerd en de selectie is niet verkeerd. Het zou voor mij geen verrassing zijn als Roda dit seizoen nog mee gaat doen om de prijzen."

Video: L1

MVV en VVV-Venlo
De twee andere clubs, MVV en VVV-Venlo, verkeren in sportief zwaar weer. De Venlose club, waar Vergoossen eerder trainer was, heeft het na enkele stabiele jaren in de Eredivisie nu lastig. "En zo heel erg gek is dat nu ook weer niet. Ik kan me nog herinneren dat Jeu Sprengers (wijlen oud-voorzitter van VVV, red.) zei dat degradatie helemaal geen ramp is, want dat had je tenminste weer een feestje als je dan weer promoveerde."

Lees ook: VVV-Venlo ontslaat coach Robert Maaskant

Geen band
VVV-Venlo ontsloeg maandag trainer Robert Maaskant. Een besluit dat weinig steun krijgt van de voormalige oefenmeester uit Echt, die zelf in elk geval niet in Venlo instapt. "Er kan natuurlijk van alles spelen, maar kennelijk was er geen band meer tussen spelers en trainer. Het is tijd voor een jonger iemand." Ook over MVV maakt Vergoossen zich geen zorgen, omdat de club het financieel en organisatorisch aardig op de rit heeft. Al gaat het sportief een stuk minder. "Dit jaar is inderdaad een minder jaar, maar de afgelopen seizoenen hebben ze het best aardig gedaan. Ook daar gaat het met ups and downs."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen