Overslaan en naar de inhoud gaan

Sef Vergoossen optimistisch over Limburgs voetbal

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 18:29

Het Limburgse voetbal heeft zijn charme, maar als je een stabiele eredivisieclub wil vormen, is dat nu onhaalbaar. Dat zegt oud-trainer Sef Vergoossen die tien jaar geleden betrokken was bij de fusieclub Sporting Limburg.

Dat project mislukte uiteindelijk. Vergoossen zegt veel respect te hebben voor de mensen die in Limburg betaald voetbal moeten runnen. "Maar uiteindelijk gaat het om geld, en om een stabiele eredivisieclub te hebben is er simpelweg te weinig geld."

Niet pessimistisch
Toch is de 72-jarige voormalig voetbaltrainer niet pessimistisch. Tien jaar na de mislukte samenvoeging van Roda JC en Fortuna Sittard hebben de clubs stuivertje gewisseld. Roda degradeerde en speelt nu in de eerste divisie. Fortuna promoveerde juist en gaat nu voor het tweede jaar op rij voor handhaving. "Je ziet dat Fortuna de laatste weken de weg omhoog heeft gevonden, die gaan zich handhaven", voorspelt Vergoossen. Ook voor Roda JC ziet hij kansen. "In Kerkrade is de rust teruggekeerd en de selectie is niet verkeerd. Het zou voor mij geen verrassing zijn als Roda dit seizoen nog mee gaat doen om de prijzen."

Video: L1

MVV en VVV-Venlo
De twee andere clubs, MVV en VVV-Venlo, verkeren in sportief zwaar weer. De Venlose club, waar Vergoossen eerder trainer was, heeft het na enkele stabiele jaren in de Eredivisie nu lastig. "En zo heel erg gek is dat nu ook weer niet. Ik kan me nog herinneren dat Jeu Sprengers (wijlen oud-voorzitter van VVV, red.) zei dat degradatie helemaal geen ramp is, want dat had je tenminste weer een feestje als je dan weer promoveerde."

Lees ook: VVV-Venlo ontslaat coach Robert Maaskant

Geen band
VVV-Venlo ontsloeg maandag trainer Robert Maaskant. Een besluit dat weinig steun krijgt van de voormalige oefenmeester uit Echt, die zelf in elk geval niet in Venlo instapt. "Er kan natuurlijk van alles spelen, maar kennelijk was er geen band meer tussen spelers en trainer. Het is tijd voor een jonger iemand." Ook over MVV maakt Vergoossen zich geen zorgen, omdat de club het financieel en organisatorisch aardig op de rit heeft. Al gaat het sportief een stuk minder. "Dit jaar is inderdaad een minder jaar, maar de afgelopen seizoenen hebben ze het best aardig gedaan. Ook daar gaat het met ups and downs."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen